RGD waardeert verplegend personeel

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

13 Mei 2020 01:58

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Op de Dag van de Verpleging zijn Wiswekoemarie Mangroe, Quincy Sasmita en Leoni Overman door de Regionale Gezondheidsdienst uitgeroepen tot respectievelijk ziekenverzorgende, verpleegkundige en verloskundige van het jaar. De RGD heeft de awards dinsdag voor de eerste keer uitgereikt.

Uit de 350 RGD-verplegenden zijn tien krachten genomineerd, waaruit uiteindelijk de drie winnaars zijn gekozen. Edigia van Hetten-Daniels, onderdirecteur verpleegkundige aangelegenheden, zei dat ze vooral in deze coronacrisis de bijdrage van het verplegend personeel waardeert. Verpleegkundigen staan aan de frontlinie in de Covid-19-pandemie.

Dit jaar is niet voor niets uitgeroepen tot jaar van de verpleegkundigen, zegt de onderdirecteur: het is tijd om deze beroepsgroep erkenning te geven. "Er zijn meer dan twintig miljoen verpleegkundigen wereldwijd en elk van hun heeft een verhaal van hoop, moed, pijn, lijden vreugde en wanhoop." Over verloskundigen zei ze dat die de eerste kreten van een kind horen. "Maar ze zijn vaak ook getuige van de laatste ademhaling van een stervend kind."

RGD heeft van het ministerie van Volksgezondheid goedkeuring gehad om alle werknemers een financiële beloning te geven als blijk van waardering. Overman, die zich vereerd voelde met haar uitverkiezing, stelde dat de tegemoetkoming een stimulans zal zijn voor haar collega's om zich te blijven inzetten. "Het geeft ons power."

Van Hetten-Daniels moedigde de verpleegkundigen aan om het goede werk voort te zetten. Wereldwijd wordt extra inspanning gevraagd van deze beroepsgroep. Ze is zich ervan bewust dat geen enkele gezondheidsinstelling optimale zorg kan bieden zonder verplegenden. Ze vervullen dus een bijzonder rol in de gezondheidszorg. Stilstaan bij de bijdrage die ze leveren is daarom op zijn plaats.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel