Jessurun: “Politiek niet de enige manier om verandering te brengen”

Xaviera Jessurun. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

13 Mei 2020 00:02

Voor mij lezen

Politiek is niet de enige manier om verandering te brengen. Zo reageert activiste Xaviera Jessurun tegenover Suriname Herald. De redactie vroeg haar waarom zij niet te zien is op een DNA-kandidatenlijst van een politieke partij. Jessurun merkt op dat men vaak ervan uitgaat dat verandering alleen kan door de politiek in te gaan, zonder bewust te zijn van de andere mogelijkheden. Volgens haar is het belangrijk dat er ook organisaties zijn die met een objectieve blik, beleidsmakers volgen.

Samen met The Next Generation Movement, waarvan Jessurun de leider is, wil zij kritische burgers vormen. “Wij hebben kritische burgers nodig die de politiek ingaan”, zegt ze. Personen moeten volgens haar kritischer worden, voordat zij de politiek ingaan. De activiste legt uit dat personen, wat politici zeggen niet serieus nemen, omdat zij ervan uitgaan dat men er politiek mee kan scoren. Zij hoopt het vertrouwen in de politiek terug te brengen. Eenieder die een politieke partij wenst te joinen, moet volgens haar kritisch genoeg zijn.

Jessurun is vastberaden om het activistenwerk voort te zetten. Op verschillende momenten heeft zij haar stem laten horen en via haar organisatie zaken boven water gehaald. Een hiervan is de kwestie van de Alcoa-deal, de rij- en voertuigenbelasting en het wanbeleid van de regering. Jessurun heeft samen met DA’91 ook een strafklacht ingediend bij procureur-generaal Roy Baidjnath Panday tegen de minister van Financien, Gillmore Hoefdraad.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel