Rudisa gedenkt verpleegkundigen op Dag der Verpleging

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft een donatie ontvangen van Warsha Sardjoe van Rudisa International. Dit in verband met de Dag der Verpleging vandaag. Foto: NII
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

12 Mei 2020 22:20

Voor mij lezen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft vandaag in verband met de Dag der Verpleging van Rudisa International NV tien wasmachines, drie smart televisies en een splinternieuwe auto van het merk Picanto gedoneerd gekregen. Deze middelen zullen verloot worden onder de verpleegkundigen en verzorgenden in Suriname, zei Warsha Sardjoe, vicepresident van Rudisa. Volgens haar is deze donatie slechts een klein gebaar als waardering naar de verpleegkundigen toe voor alle inzet en zorg.

“Verpleegkundigen staan centraal in de zorgverlening. Dit jaar is de Dag der Verpleging extra speciaal, vandaar dat wij ook hebben gedacht om een verrassing te hebben,” zei minister Elias. Hij gaf aan dat dit jaar speciaal is vanwege de 200ste verjaardag van Florence Nightingale, de Britse verpleegster tevens pionier en grondlegger van de moderne verpleging.

De minister sprak grote waardering uit voor de waardevolle inzet en liefdevolle zorg die verpleegkundigen bieden, ongeacht de uitdagingen en tekortkomingen. In het bijzonder bedankte hij alle verpleegkundigen die zich ingezet hebben voor de zorgvragers die besmet waren met het COVID-19-virus. Hij vindt dat deze verpleegkundigen zich gemotiveerd en loyaal opgesteld hebben tegenover de zorgvragers, ondanks het om een onbekend en zeer besmettelijk virus ging.

VVS-president Guno Welzijn feliciteerde alle verpleegkundigen en verzorgenden met de bijzondere dag. Welzijn is de mening toegedaan dat met de komst van de COVID-19-pandemie, de belangrijke bijdrage die verpleegkundigen leveren binnen de samenleving wederom tot uiting komt.

Samen met het ministerie van Volksgezondheid heeft de VVS een certificaat van waardering in verband met de bijzondere inzet van verpleegkundigen bij de beheersing van de COVID-19-pandemie in Suriname uitgereikt aan vier zorginstellingen. Deze zijn het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het St. Vincentius Ziekenhuis, het ’s Lands Hospitaal en de Regionale Gezondheidsdienst.

Minister Elias deed een beroep op de VVS om de loting onder de verpleegkundigen en de verzorgenden te doen. Tot slot feliciteerde hij alle verpleegkundigen en verzorgenden van harte met de Dag der Verpleging.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel