Nieuw op de lijst: Harvey Menasse

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

12 Mei 2020 20:00

Voor mij lezen

In de rubriek ‘Nieuw op de lijst’ belicht de Ware Tijd tot aan de verkiezingen van 25 mei zoveel mogelijk nieuwe kandidaten van verschillende politieke partijen. Personen die nooit eerder op de DNA-lijst hebben gestaan, worden in deze rubriek aan de kiezers voorgesteld in een interview. De kandidaat dinsdag is Harvey Menasse van de Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD). Hij is kandidaat nummer 11 op de lijst in district Paramaribo.

Wie is Harvey Menasse?

"Ik ben een jonge, gedreven leider die geboren is in Paramaribo. Ik ben 26 jaar en ben het zevende tevens jongste kind van het gezin. Mijn hobby's zijn zwemmen, fietsen en lezen."

Wat is uw opleidingsniveau?

"Ik zit in de afrondende fase van mijn hbo-opleiding Human Resource Management."

Wat is uw achtergrond (werk)?

"Mijn carrière begon in 2010, toen ik mij aansloot bij een buurtorganistatie in Geyersvlijt. Mijn actieve deelname aan gemeenschapsprojecten heeft mij tot een sterke jeugdleider gemaakt. Binnen de organisatie heb ik sociale projecten georganiseerd voor mijn woonomgeving, debatten gevoerd en trainingen gevolgd om evenementen te organiseren. Ook vertegenwoordig ik Suriname vanaf 2015 internationaal op het gebied van kunst, cultuur en toerisme. Ik was drie jaar baliemedewerker in de horecasector en ben nu werkzaam bij Surismiles."

Waarom heeft u voor de VVD gekozen?

"Omdat het een echte volkspartij is. Ik kan mij helemaal terugvinden in de partijvisie. Het is een partij van en voor het volk. Wij streven naar duurzame welvaart en duurzaam welzijn voor het volk. Een land waar de menselijke en natuurlijke hulpbronnen ten volle benut worden, zodat elke Surinamer gelijke ontwikkelingskansen heeft. Wij willen leven in een land waar een ieder met 'decent work' in staat is om een menswaardig bestaan te leiden."

Hoelang bent u al politiek actief?

"Ruim zeven jaar."

Waarom zou de kiezer op u moeten stemmen?

"Op jonge leeftijd had ik al ambitie voor de politiek, omdat ik vind dat ook jongeren kunnen bijdragen aan de opbouw van ons land. Ik weet wat zich afspeelt binnen de samenleving en ik heb mij verkiesbaar gesteld om voor deze belangen op te komen."

Indien u wordt gekozen waarvoor zal u zich sterk maken?

"Als DNA-lid ga ik mij vooral inzetten om sterke instituten te laten oprichten, die oplossingen moeten brengen in werkgelegenheidsvraagstukken en het stimuleren van jong ondernemerschap. Surinamers hebben veel talenten. Jongeren moeten vooral gestimuleerd worden om zelfondernemend te zijn. De mogelijkheden om in aanmerking te komen voor financiering moeten versoepeld worden."

Bent u ooit in aanraking gekomen met de politie?

"Nee, nooit."

Hoe kijkt u aan tegen de hedendaagse politiek?

"Naar mijn mening kan het altijd beter. Elke regering heeft haar best gedaan om dit land naar beste vermogen te besturen. De huidige politiekvoering houdt de maatschappij verdeeld. De politici hebben Surinamers geleerd om in partij en etnische hokjes te denken. Zo houden zij het volk verdeeld en zwak. Er moet een verandering komen door te stappen van partijpolitiek naar volkspolitiek. Ik geloof dat het nu tijd is voor een nationalistische regering."

Wat is uw maatschappijvisie?

"Suriname is welvarend. De menselijke hulpbronnen moeten duurzaam en ten volle worden benut ten behoeve van het volk. Elke Surinamer verdient gelijke kansen ongeacht ras, taal, lichamelijke of geestelijke beperking, geloof, gender of politieke overtuiging. Kansen creëren voor de kansarmen moeten hand in hand gaan met gelijke kansen voor iedereen."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel