Trainingen als handvaten voor samenleving

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

12 Mei 2020 18:06

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Met de trainingen ‘omgaan met media’ en ‘financieel uitblinken’ als handvaten voor de samenleving hoopt de organisatie Father Mother Figure (FMF) tegemoet te komen aan een behoefte in de samenleving. “Onze doelgroep bestaat vaak uit gezinnen of mensen die minder bedeeld zijn en wij willen hen zaken meegeven om hun situatie te verbeteren”, zegt voorzitter Henk Redmond.

De mediatraining op 17 mei en 20 juni voor jongeren van 15 tot 21 jaar is vooral bedoeld om het zelfbeeld positief te beïnvloeden en de zelfverzekerheid te stimuleren. "Het gaat hierbij vooral om spreken in het openbaar, een belangrijke competentie die mensen van jongsaf aan moeten leren. Onze jongeren hebben vaak een laag zelfbeeld of zijn verlegen wanneer zij een vraag moeten beantwoorden", zegt Redmond.

Bij de mensen boven de 21 jaar wordt vooral gekeken naar hoe zij zichzelf het best zouden kunnen 'verkopen' op professioneel niveau. "Deze vaardigheden kunnen gebruikt worden bijvoorbeeld om bij de bank een lening aan te vragen voor je onderneming of tijdens een sollicitatiegesprek. Ze zijn voor beide doelgroepen even belangrijk."

Bij de training Financieel uitblinken op 29 juni en 6 juli, leren beide groepen hoe zij met geld moeten omgaan. Redmond vindt dit belangrijk, vooral als hij kijkt naar de verslechterde economische situatie die een grote impact heeft op de samenleving. "Mensen worden ontslagen vanwege de coronacrisis of komen niet meer uit met hun geld omdat ze minder verdienen en dan moeten ze weten hoe om te gaan met wat ze hebben. Je kunt immers niet meer leven zoals je dat gewend bent. We gaan de mensen leren hoe zij kunnen bezuinigen."

Voor deze training werkt FMF samen met de Hakrinbank. Een vertegenwoordiger van de bank zal de deelnemers vooral uitleggen hoe zij bij een bank een lening kunnen krijgen voor het starten van een onderneming. Ze zullen ook leren over internetbankieren. "Er is vooral hiernaar heel veel vraag. Mensen leren ook omgaan met de digitale betaalapplicaties."

Volgens de initiatiefnemer mist het land financiële rolmodellen. "We willen de mensen wijzen hoe het eigenlijk moet, want dat kunnen we niet terugvinden bij onze leiders als we kijken naar de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden. Geld is verbrast en gestolen. We moeten de mensen wijzen dat het anders kan", aldus Redmond.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel