Stichting 1 voor 12 haalt moeder en zoon van de straat

Moeder en zoon zijn door Stichting 1 voor 12 van de straat gehaald. De stichting is op zoek naar een baan voor het duo. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

7 Mei 2020 08:03

Voor mij lezen

De Stichting 1 voor 12 heeft de zestigjarige moeder Anita Thomas en haar 45-jarige zoon Luciano Tjien-Kong-Foek, die al een week dak- en thuisloos waren ondergebracht in een huurwoning. Directeur Louis Vismale kwam het duo op 1 mei tegen toen de stichting bezig was, door tussenkomst van een donateur, dak- en thuislozen te voorzien van een warme maaltijd.

In gesprek met Suriname Herald zegt stichtingsvoorzitter Vismale dat de stichting opdraait voor de huur, het huis heeft voorzien van inboedel en levensmiddelen. De stichtingsvoorzitter is nu op zoek naar een baan voor de moeder en haar zoon. Hij doet een beroep op de samenleving om een helpende hand te bieden.

Tjien-Kong-Foek zegt dat hij een week geleden nog werkzaam was als beheerder op een boerderij te Saramacca. Echter kwamen hij en zijn werkgever in conflict en was hij genoodzaakt naar Paramaribo terug te keren. Volgens hem kon hij de situatie niet meer aan. In Paramaribo aangekomen met de zorg van zijn moeder, had hij geen onderkomen en ook geen baan.

Tjien-Kong-Foek geeft aan Stichting 1 voor 12 heel erg dankbaar te zijn. Hij is op zoek naar een baan, om zodoende de huur zelf te betalen. Hij benadrukt geen alcohol- en drugsgebruiker te zijn en is bereid een test te ondergaan. “De situatie heeft gemaakt dat mijn moeder en ik op straat waren beland. God zal stichting 1 voor 12 zegenen”, zegt Tjien-Kong-Foek.

Stichting 1 voor 12 voorziet dak- en thuislozen drie keer per maand van een warme maaltijd. Door het coronavirus gebeurt dit nu twee keer per week.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel