Recreatieoorden nog steeds gesloten voor publiek

Recreatieoorden mogen nog steeds geen bezoekers toelaten vanwege de COVID-19-maatregelen. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

30 April 2020 08:04

Voor mij lezen

Recreatieoorden in Para mogen voorlopig geen bezoekers toelaten. Alle vergunninghouders hebben van districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para een brief hierover gekregen. De voorlopige sluiting heeft te maken met preventie tegen COVID-19. De dc zegt aan Suriname Herald, dat de regels nog steeds rechtovereind staan. Hij benadrukt dat er ook geen versoepelende maatregelen zijn doorgevoerd.

Volgens informatie gaan sommige recreatieoorden toch nog open voor publiek of kleine groepen personen. De dc is niet op de hoogte hiervan. Jurel stelt dat het ook niet is toegestaan dat kleine groepen worden toegelaten. Deze maatregel is uit voorzorg getroffen, zegt de dc.

Hij noemt als voorbeeld cabanas die vier tot vijf personen accommoderen. Bij zes hiervan gaat het al om dertig personen. Het is niet toegestaan om zich met meer dan tien personen ergens te bevinden.

Als het commissariaat tijdens controle toch personen aantreft op de recreatieoorden, zal de politie worden ingeschakeld. De burgervader geeft aan dat de personen niet worden opgesloten, maar worden gewaarschuwd. Dit geldt ook voor de eigenaren van de recreatieoorden. Er worden geen vergunningen ingetrokken. “We gaan niet rigoureus optreden”, beweert de dc.

Hij benadrukt dat burgers wel worden overgebracht naar het politiebureau als zij tijdens de lockdown worden gespot.

De burgervader doet een beroep op burgers en vergunninghouders van recreatieoorden, om zich te houden aan de maatregelen. Deze maatregelen zijn in het belang van hun eigen veiligheid, zegt Jurel.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel