NPS, DOE en A20 bijten spits af bij debattenserie VES

Logo VSB, VES en ICT-As
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

30 April 2020 06:05

Voor mij lezen

De NPS, DOE en A20 bijten vandaag bij de debattenserie van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) de spits af. Het thema van deze serie in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei is ‘de Economische Dialoog’. De organisatie ligt naast de VES in handen van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de ICT Associatie (ICT-As).

Het uiteindelijk doel van de debatten is de Surinaamse kiezer in staat te stellen om de inhoud van het financieel-economisch beleid van de politieke partijen beter te begrijpen en te beoordelen om uiteindelijk een onderbouwde zakelijke keuze te kunnen maken.

Aan de debattenserie van vijf avonden participeren zestien politieke partijen die de samenleving dienen te informeren over hun beleidsvoornemens op financieel-economisch gebied, wordt gemeld in een persbericht.

Na de presentatie van de vertegenwoordiger van de politieke partij zal een panel in discussie treden met deze persoon, waarbij er ook vragen van het publiek aan bod komen. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van het digitaal platform ZOOM, waarbij eenieder van huis achter de computer kan deelnemen en vragen stellen. Het programma start om half acht ’s avonds met korte promotiefilmpjes van de drie partijen.

De minimaal te bespreken thema’s zijn:
– Productiediversificatie- en werkgelegenheidsbeleid: rol van MKB en jong ondernemerschap, welke sectorale prioriteiten, digitale economie als basis voor verdere groei;
– Fiscaal beleid: evenwichtige begroting, maatregelen verhoging overheidsinkomsten en verlaging uitgaven;
– Monetair beleid: wisselkoersbeleid, opbouw internationale reserves, afbouw staatschuld;
– Sociaal beleid: Volksgezondheid, Pensioenbeleid;
– Het overheidsapparaat: Good governance, Public sector reform-beleid, privatisering, capaciteitsversterking, Structureel Aanpassingsprogramma.

Hierin kunnen de te verwachten effecten van COVID-19 op het economisch herstel worden meegenomen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel