Politieke partijen kunnen nu gerichter stemadvies geven

Karta Bink van de PL trekt een nummer. Foto: BIC Commewijne
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

30 April 2020 00:00

Voor mij lezen

De zeventien politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen op 25 mei kunnen nu gerichter propaganda voeren en zelfs overgaan tot het geven van stemadvies. Landelijk heeft gisteren de loting plaatsgevonden, waar is bepaald welke plekken de partijen zullen innemen op de stembiljetten in de diverse districten.

Voor elk district zullen de stembiljetten ook verschillend zijn. De loting is een onderdeel van het verkiezingsproces om ervoor te zorgen dat elke politieke partij een plek krijgt op het stembiljet. Daarnaast is het bedoeld om ervoor te zorgen dat geen enkele politieke partij het idee heeft dat de een wordt voorgetrokken boven de ander.

De politieke partij Strei! komt op de eerste plek te staan op het stembiljet van Paramaribo. In Wanica staat de PRO op plaats nummer een, in Nickerie en Coronie mag de NDP de eerste plek invullen. In het district Saramacca staat de HVB op plaats nummer een van het stembiljet, terwijl in Commewijne STREI! de eerste plaats invult.

Overzicht van de plaatsing van de politieke partijen op de stembiljetten. Foto: Suriname Herald

Tijdens de loting werd voor de BEP in Para en Marowijne het lot getrokken voor invulling van de eerste plaats op het stembiljet. In het district Brokopondo wordt de lijst aangevoerd door A20 en in Sipaliwini is ABOP de gelukkige partij om op de eerste plek te staan.

Alleen in Paramaribo en Wanica doen alle zeventien politieke partijen mee aan de stembusgang. In de overige districten is dat niet het geval. Van de zeventien politieke partijen doen de NDP, VHP, NPS en A20 in alle tien districten mee aan de verkiezingen.

Voor de districten Coronie, Saramacca en Brokopondo doen van de zeventien politieke partijen slechts zeven mee aan de verkiezingen.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel