Anushka Gopalrai: “Vandaag de dag kunnen wij de vruchten van de revolutie plukken”

Anushka Gopalrai: “Vandaag kunnen wij de vruchten van de revolutie plukken”. Foto: NDP
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

28 April 2020 09:12

Voor mij lezen

Anushka Gopalrai is kandidaat nummer 12 voor de Nationale Democratische Partij (NDP) in Paramaribo. Volgens Gopalrai kunnen wij vandaag de dag de vruchten van de revolutie plukken, met name de rol en ontwikkeling van vrouwen binnen de NDP. Het is volgens Gopalrai duidelijk zichtbaar en historisch te noemen de prominente rollen die vrouwen binnen de regering, overheid, het bestuur, de politiek en op het maatschappelijk niveau vervullen binnen de huidige regering.

In 2012 heeft Gopalrai zich aangesloten bij de NDP. Binnen de NDP is zij de coördinator van het vrouwenplatform: NDP Young Women. Dit platform zet zich in om vrouwen een forum te bieden om hun capaciteit te versterken middels actieve participatie, scholing en training. Onder haar leiding is onlangs het Stanvaste Training en Scholingsinstituut als werkarm opgericht. Gopalrai is ervan overtuigd dat versterking van de vrouw haar in staat stelt om een waardevollere bijdrage te leveren binnen het bestuurlijke en de politieke arena.

NDP Young Women
De NDP heeft zich de afgelopen periode binnen de politieke en sociaal maatschappelijke orde beijvert om de positie van de vrouw te verstevigen. Gedreven door de partijfilosofie meedoen, meedenken en meebeslissen heeft Gopalrai ingestemd om de kar van dit platform te trekken met een core team van vrouwen.

Gopalrai, is gehuwd met Shailesh Ramesar en moeder van een dochter genaamd Shruti. Van huis uit is zij docent Geografie, curriculum ontwikkelaar en mastertrainer. Ruim tien jaar heeft zij zich binnen het onderwijsveld bewogen en op verschillende niveau’s heeft zij zich ingezet op het gebied van onderwijsvernieuwingen en verbeteringen. Thans in de functie van directeur AOV-Fonds op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Anushka Gopalrai

De afgelopen jaren heeft Gopalrai zich ingezet voor verandering en vernieuwingen binnen het seniorenbeleid. Zo heeft zij gewerkt aan de ontwikkeling en implementatie van de monie karta voor senioren burgers. Vanuit haar passie voor het vrouwenwerk en ontwikkeling heeft zij de afgelopen periode verschillende initiatieven ontwikkeld.

Sociaal maatschappelijk en religieus
Binnen het sociaal maatschappelijke en religieuze veld heeft Gopalrai binnen de Gemeente Arya Dewaker van jongst af aan actief haar bijdrage geleverd. Zij heeft diverse rollen mogen vervullen. Sinds 2014 bekleedt zij de functie van commissaris binnen het scholenbestuur van de Stichting Scholen Gemeenschap Arya Dewaker. Daarnaast neemt zij zitting in het bestuur van de Organisatie Hindoe Media (OHM).

Ook is zij lid van het Nari-team. In deze rol richt zij zich voornamelijk op specifieke maatschappelijke uitdagingen van de vrouw. Ze is ook drie jaar voorzitter geweest van het bestuur van de Stichting Beheer en Exploitatie Creches.

Boodschap en oproep aan de kiezers
Gopalrai noemt de verkiezingen worden op 25 mei een geweldig moment voor eenieder die stemgerechtigd is om gebruik te maken van zijn of haar stemrecht. “Van deze plaats uit wil ik elke Surinamer oproepen en motiveren om naar de stembus te gaan. De NDP heeft tijdens de afgelopen regeerperiodes duidelijk aangetoond een vrouwvriendelijk beleid te voeren. Wetgeving, beleid en maatregelen in het kader van de bescherming van de vrouw en het gezin zijn enkele wapenfeiten.”

Gopalrai noemt president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin daadkrachtige staatsmannen en prijst hen voor de uitvoering van de sociale agenda. “Stem bewust, voor een daadkrachtige toekomst, dat kan alleen bij de NDP. Be purple with a purpose! Stem op 25 mei op uw kandidaat #12”.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel