Jonge VHP DNA-kandidaten doen schenking aan Huize Betheljada

Drie jonge VHP DNA-kandidaten hebben schoonmaakmiddelen gedoneerd aan Huize Betheljada. Foto: VHP
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

28 April 2020 08:02

Voor mij lezen

Varsha Ramrattan, Rui Wang en Grachelle Sluisdom hebben onder leiding van parlementariër Riad Nurmohamed schoonmaakmiddelen gedoneerd aan Huize Betheljada. Op deze manier willen deze drie jongeren, die op de kandidatenlijst van de VHP staan, invulling geven aan het verkiezingsprogramma 2020-2025 van de partij. Hierin is opgenomen dat er extra aandacht zal worden besteed aan speciale groepen in de samenleving.

DNA-kandidaat Ramrattan die sinds 2011 bezig is meer aandacht te geven aan speciale groepen, zegt dat ze speciaal een ontwerpwet heeft gemaakt waarbij gebouwen toegankelijk gemaakt moeten worden voor deze doelgroepen, zodat ze geen drempels ondervinden zoals bijvoorbeeld wateroverlast.

Door de economische malaise en het coronavirus zijn veel tehuizen in financiële problemen geraakt en is het best moeilijk om alles te bekostigen. De hygiëne speelt in deze periode ook een belangrijke rol bij veel tehuizen. De directie was volgens de jongeren zeer erkentelijk voor deze geste. De DNA-kandidaten roepen de gemeenschap op, om ook een bijdrage te leveren aan Huize Betheljada. “U kunt op deze manier meehelpen aan de instandhouding van Stichting Betheljada en de uitbreiding van verdere professionalisering van het tehuis.” De schenking is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het bedrijf A. Baidjoe.

Stichting Betheljada biedt vanaf november 1979 een liefdevol thuis aan kinderen en jong volwassenen met een ernstige meervoudige beperking door zowel 24-uurs zorg als dagopvang aan te bieden en is op dat gebied een pionier in Suriname. Zij probeert een inspirerende plek te creëren, waarin het welzijn van de kinderen en de medewerkers centraal staat. Daarnaast wil Betheljada door het aanbod aan zorggerelateerde diensten een voorbeeld zijn voor haar omgeving.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel