Winston Triki: “Jongeren scholen, is werken aan kennis en kunde van de natie”

Winston Triki. Foto: Facebook
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 April 2020 08:01

Voor mij lezen

“Wanneer je jongeren hebt die weinig scholing hebben genoten, dan is het moeilijk om een land tot ontwikkeling te brengen.” Dit is de mening van Winston Triki. In gesprek met Suriname Herald geeft Triki aan, dat het scholen van de jongeren, werken is aan het karakter, de kennis en kunde van de natie.

Als wij dit doen dan hebben wij over een aantal jaren sterke gezinnen. Dit is volgens de jonge politicus ook één van de doelstellingen van de politieke partij Alternatief 20 (A20). Gezien zijn ervaring met jongeren in de gevangenissen vanwege zijn werk, denkt Triki ook aan goede rehabilitatieprogramma’s voor deze groep. Hij geeft aan dat dit belangrijk is, zodat zij na het uitzitten van hun straf als waardige burgers in de samenleving kunnen worden opgenomen. Zo kunnen zij ook hun bijdrage leveren aan de opbouw van het land.

De 29-jarige politicus geeft aan dat hij in de politiek is gestapt, omdat hij een Surinamer is die besloten heeft niet langer aan de kantlijn te staan en te klagen. Hij vertelt verder dat hij niet langer kon toekijken hoe het land kapot wordt gemaakt en hoe er helemaal geen rekening wordt gehouden met de toekomst van het volk.

“Men denkt niet aan de komende generatie”, merkt hij op. Volgens Triki heeft Suriname in de afgelopen periode leiders gehad, die aan hun eigen belang hebben gedacht. “Suriname is een te gezegend land, dat we het moeten laten in handen van een groep personen, die alleen maar profiteert van de rijkdommen van het land”, zegt Triki.

Hij kan zich terugvinden in de ideologie van A20. Suriname moet heropgebouwd worden en dit kan alleen met dienende leiders, beweert Triki, die vanaf de proclamatie van de partij in oktober vorig jaar erbij is.

Sjovellie Amoksi

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel