Nog altijd sprake van grote concentratie op openbare plekken

Daniëlle Veira, directeur Directoraat Nationale Veiligheid. Beeld: YouTube
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 April 2020 06:00

Voor mij lezen

Het nationaal managementteam COVID-19 is nog altijd bezorgd over de grote concentratie van personen op openbare plekken zoals winkels, markten en op de openbare wegen. Dit zei Daniëlle Veira, voorzitter van het managementteam, gisteren tijdens de persmeeting. Volgens Veira zijn de voorzorgsmaatregelen die de regering eerder heeft getroffen nog steeds van kracht.

Het is van belang dat de gemeenschap zich nog altijd houdt aan de opgegeven instructies ter voorkoming van de verdere verspreiding van het COVID-19-virus. Ze zei verder dat het ministerie van Volksgezondheid op korte termijn meer informatie zal geven over hoe wij als gemeenschap stap voor stap terug kunnen naar de oude situatie.

Mocht de situatie veranderen, dan nog zullen de COVID-19-voorzorgmaatregelen in acht genomen moeten worden. “Als gekeken wordt naar de cijfers, kunnen we vooralsnog niet stellen dat het virus niet meer aanwezig is in ons land. De cijfers geven alleen een indicatie, dat wat tot nu toe aan maatregelen is genomen goed heeft gewerkt”, beweert Veira.

Over de besmettingen in het Franse dorp Gransanti, die op steenworp afstand is van Suriname, zei Veira dat er een team van de Medische Zending en het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in het gebied Goninikrikimofo is om het een en ander vast te stellen. Over de veiligheid bij de grenzen liet Veira weten dat er tussen Suriname en de ambassadeurs van Brazilië, Frans-Guyana en Guyana frequent van gedachten wordt gewisseld. Voor de landen staat de veilig centraal.

Volgens Veira is er een Crisismanagementteam samengesteld. Dit team heeft als taak om maatregelen te treffen voor het garanderen van de nationale veiligheid en ter voorkoming van de spreiding van het COVID-19-virus. Het team is verder bevoegd om te plannen, het maken van protocollen en het geven van directieven tot het uitvoeren van maatregelen die in het belang zijn van het tegengaan van de verspreiding van het virus in Suriname.

Dit team bestaat uit vicepresident Ashwin Adhin, DNV-directeur, de directeuren van de ministeries van Justitie en Politie en Volksgezondheid, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing, de voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad en andere gezondheidsexperts. Dit team zal komend week aangevuld worden met functionarissen van de ministeries van Financiën, Handel, Industrie en Toerisme en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel