Brunswijk: “Ik werk never nooit meer met Bouterse”

ABOP-voorzitter, Ronny Brunswijk. Foto: Facebook
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 April 2020 01:15

Voor mij lezen

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft in een online videoboodschap zijn besluit om nooit meer samen te werken met NDP-voorzitter Desi Bouterse duidelijk gemaakt. “Ik Ronnie Brunswijk werk never, nooit meer met Desi Bouterse.” Hij ontkent US$ 1 miljoen te hebben gekregen van NDP-topper en ondernemer Dilip Sardjoe, in ruil voor een samenwerking met de NDP.

Sinds enkele dagen doet er een bericht de ronde, dat Brunswijk een bedrag van US$ 1 miljoen heeft ontvangen in ruil voor een eventuele samenwerking na de verkiezingen van 25 mei 2020. In het bericht staat verder, dat de ABOP zware campagne moet voeren om ervoor te zorgen dat de NPS en VHP geen zetels behalen in het achterland. De geel-zwarte partij moet minimaal tien zetels behalen in het binnenland. Verder is beloofd dat Brunswijk US$ 1 miljoen zal krijgen van NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams en verlenging van zijn goudconcessie kan aanvragen als hij minimaal de tien zetels binnen kan halen.

Brunswijk zei in eerste instantie niet in te willen gaan op deze zaak, maar heeft dat gedaan omdat de samenleving in de war wordt gebracht hiermee. “Als Sardjoe wil, mag hij me die US$ 1 miljoen geven. Ik ga het nemen en toch werk ik niet met Bouterse”, beweert de ABOP-voorman.

Brunswijk merkt op dat hij voor ontwikkeling gaat en niet meer met een partij zal werken die het land naar de afgrond brengt. De ABOP heeft sponsoring van Sardjoe gehad. Op de truitjes staan er opschriften van More, een van de soorten sap die het bedrijf Rudisa, produceert. De partij heeft op haar beurt het logo van ABOP erop gedrukt. Brunswijk ziet niets fout hieraan, omdat er op deze manier reclame wordt gemaakt voor de ABOP en ook voor het product van de ondernemer. “Als Rudisa de ABOP wil sponsoren met truitjes, betekent niet dat er een samenwerking komt met de NDP”, stelt de ABOP-leider. De politicus stelt dat dit fake bericht bewust wordt verspreid om de groei van de partij te stuiten.

Brunswijk heeft in 2010 in A-Combinatie verband samen met de NDP (Mega Combinatie) en de Pertjajah Luhur de regeercoalitie gevormd. Twee jaren daarna werd de BEP, die toen deel uitmaakte van de A-Combinatie, uit de coalitie gezet.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel