Pick-upbestuurder fatale aanrijding ingesloten

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

24 April 2020 23:02

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De 65-jarige V.J. is vrijdag - nadat hij zich had gemeld - door agenten van de Verkeersunit Paramaribo aangehouden en in verzekering gesteld. Zijn witte pick-up is inbeslaggenomen in verband met het onderzoek van de aanrijding van maandagochtend. Daarbij kwam de 65-jarige Rinaldo Entingh twee dagen later te overlijden.

V.J. meldde zich vrijdag aan bij de politie en werd voorgeleid bij een hulpofficier van justitie. In afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd, net als dat van de bestuurder van het andere voertuig dat ook betrokken is geweest bij de aanrijding. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Volgens bekomen informatie werd het voertuig bij een monteur in het centrum achterhaald door het onderzoeksteam dat belast is met de aanrijding van maandag aan de Johannes Mungrastraat. De pick-upbestuurder is door de politie aangemerkt als de veroorzaker van de aanrijding, waarbij Entingh met zware verwondingen naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo werd afgevoerd. De man overleed woensdagmiddag op de Intensive Care.

Volgens de politiewebsite kwam de pick-up uit de inrit van een houtmarkt en is er geen voorang verleend aan het rechtdoorgaand verkeer. De personenauto die over de Johannes Mungrastraat reed in de richting van de Koosstraat, probeerde een aanrijding met de pick-up te voorkomen en week uit naar de linkerberm, waar Entingh stond.

Vervolgens kwam de personenauto tegen een ander voertuig aan, voordat het tot stilstand kwam. Het linkeronderbeen van Entingh is door de slag verbrijzeld. De politie schreef donderdag dat de pick-up was doorgereden en nog niet was achterhaald. Het lijk van Entingh is voor obductie in beslaggenomen. Het slachtoffer is de negentiende verkeersdode van dit jaar.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel