Cubanen zonder geld vast in Suriname

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

24 April 2020 18:37

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Een groep in Suriname gestrande Cubanen is ten einde raad. De mensen hebben ondertussen geen geld en voeding meer en hun ambassade heeft hen al laten weten geen hulp te kunnen bieden. Dat kwam naar voren bij de Covid-19-persconferentie van vrijdag.

Het vriendschapscomité Suriname-Cuba heeft ondertussen donaties ingezameld en die overgedragen aan de Cubaanse ambassade. Voor de groep Cubanen is er wellicht al een lichtpuntje. Naast de donatie vanuit het vriendschapscomité, heeft directeur Daniëlle Veira van Nationale Veiligheid toegezegd met de ministers van Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken over hun omstandigheden te praten. Daarbovenop kan er mogelijk wel een repatriatievlucht naar Cuba geregeld worden.

Overigens, de Cubanen zijn niet de enigen die Suriname niet uit kunnen. Een aantal Trinidadianen probeert al een tijd om naar hun land terug te keren. Ze reageren afwisselend geïrriteerd en teleurgesteld dat verschillende pogingen om hun regering zover te krijgen dat die hen terughaalt, tot nog toe niet de gewenste vruchten afwerpt.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel