JCI zamelt in voor minderbedeelden

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

24 April 2020 03:56

Voor mij lezen

PARAMARIBO - JCI Paramaribo en JCI Female zijn een inzamelingsactie begonnen om enkele personen te helpen het hoofd boven water te houden in deze moeilijke periode. De president van JCI Paramaribo, Rinat Adipi, zegt tegen de Ware Tijd dat het intiatief twee weken geleden is ontstaan na een donatie aan Huize Betheljada.

"We hebben toen mensen blij gemaakt en er is dus besloten om dit werk voort te zetten. De twee afdelingen werken samen aan het project, maar het initiatief komt van de vrouwenafdeling." Tot en met 30 april mogen personen vrijwillig basisgoederen en of geld doneren. Er zijn intussen al goederen binnengekomen en er zijn ook mensen die geld willen geven.

De organisatie wil niet te groot beginnen vandaar dat de inzamelingsactie slechts ruim een week duurt. Als de response goed is kunnen misschien meer personen worden ondersteund. "We hebben voor nu besloten om met een kleine groep van vijf personen te starten. Na evaulatie zullen we kijken wat het wordt, maar we willen dit wel continueren."

Adipi zegt dat sommige mensen het door de economische ontwikkeling in het land al zwaar hadden, een situatie die is verergerd door de coronacrisis, ook omdat mensen hun baan kwijtraken. Eén van de geselecteerden is een werkloze, alleenstaande moeder van 31 jaar met zes kinderen. "Zo iemand kunnen we niet overslaan."

JCI had enkele projecten - onder meer een gezondheidsbeurs en comedyfeest - gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar, maar door Covid-19 zijn ze uitgesteld. De organisatie zit in elk geval niet stil en is met de inzamelingsactie voor minderbedeelden toch actief. "We weten dat iedereen krap zit, maar heb je twee, geef dan één", aldus Adipi.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel