City of Xianning doneert uit stedenbandsliefde aan Para

Districtscommissaris Armand Jurel ontvangt symbolisch een doos gezichtsmaskers van zaakgelastigde Hu Zhiding. Foto: BIC Para
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

23 April 2020 20:55

Voor mij lezen

Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para heeft vanmorgen een partij aan beschermingsmateriaal ontvangen van Xianning City, een stad in China, waar Para een stedenband mee heeft. De in Suriname gefabriceerde partij handsanitizer, gezichtsmaskers en handzeep kunnen volgens de dc mogelijk worden gebruikt bij het uitvoeren van verkiezingswerkzaamheden.

Het nogal schaars- en duur beschermingsmateriaal werd gekocht bij Surinaamse fabrikanten voor het bedrag van SRD 33.000 en overhandigd aan Para, door de zaakgelastigde van Xianning City, Hu Zhiding, meldt het Burger Informatiecentrum Para.

Dc Mike Nerkust van het commissariaat Paramaribo-Noordoost en minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling krijgen ook beschermingsmateriaal ter waarde van SRD 22.000.

Volgens Hu is het stadsbestuur van Xianning City via de media geïnformeerd over de maatregelen, die de regering van Suriname neemt om de corona-epidemie te bestrijden. De stad wenst daarom Suriname te ondersteunen bij zijn inspanning om de bevolking veilig te houden. Het stadsbestuur van Xianning spreekt ook haar complimenten uit over de gezamenlijke Surinaamse aanpak voor de bescherming tegen COVID-19.

Volgens Jurel zijn de goederen op het juiste moment aangekomen, omdat de medewerkers zullen beginnen met het bestellen van oproepingskaarten aan huis van stemgerechtigden. Er kan goed gebruik worden gemaakt van het gedoneerde materiaal om niet alleen zichzelf, maar ook anderen te beschermen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel