BREAKING: OM wil Hoefdraad vervolgen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

23 April 2020 15:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het Openbaar Ministerie (OM) wenst minister van Financien, Gillmore Hoefdraad, strafrechtelijk te vervolgen in kader van onrechtmatige zaken die bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) hebben plaatsgevonden. Procureur-generaal Roy Baidjnath-Panday heeft daartoe donderdag een verzoek aan De Nationale Assemblee gericht de bewindsman formeel in staat van beschuldiging te stellen.

De vordering is vergezeld van een opgave bevattende een feitelijke omschrijving van de misdrijven, waarvan de minister wordt verdacht alsmede van de wettelijke bepalingen waarbij deze misdrijven strafbaar zijn gesteld. Het besuit van het parlement op de vordering wordt door het Openbaar Ministerie afgewacht in verband met de instelling van de vordering tot gerechtelijk vooronderzoek bij de rechter-commissaris.

De procureur-generaal heeft donderdag president Desi Bouterse schriftelijk ook op de hoogte gesteld van de ingestelde vordering. Dezelfde documenten die aan het parlement zijn aangeboden zijn ook naar het staatshoofd gestuurd.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel