Medische Zending sluit polikliniek Goninikrikimofo om COVID-19-contact

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

23 April 2020 13:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Medische Zending Suriname heeft haar polikliniek te Goninikrikimofo in zuidoost Suriname met onmiddellijke ingang gesloten. Dit gebeurde nadat bekend werd dat een van de medewerkers in contact is geweest met een persoon die in Frans-Guyana positief is getest op het COVID-19-virus.

Het gaat om contact met een van de negen personen in het Franse dorp Grand Santi bij wie woensdag het nieuwe coronavirus is vastgesteld. Dit wordt bevestigd door luitenant-kolonel Danielle Veira van het COVID-19 Managementteam. In het oosterbuurland zijn woensdag tien nieuwe COVID-19-gevallen bijgekomen, inclusief de negen van Grand Santi. Het totaal staat daar nu op 107 gevallen.

"De zorgverlener is nu in quarantaine. Die was in contact met een positieve COVID-19-persoon", zegt Veira. De Franse autoriteiten hadden na de vaststelling van de positieve gevallen in Grand Santi contact gemaakt met hun Surinaamse counterparts vanwege het intensieve personenverkeer van mensen uit dat gebied met dorpen aan de Surinaamse zijde van de grensrivier.

Er komen strengere rivierpatrouilles in voornoemd gebied. De voorbereidingen daartoe zijn nu in volle gang. De Franse autoriteiten hebben aangeboden te helpen bij het testen voor het geval aan Surinaamse zijde van de grens aldaar besmette gevallen mochten opduiken. Door de Franse autoriteiten is Grand Santi sinds woensdag afgegrendeld en worden de overige bewoners gemonitoord.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel