STREI: ‘DNV directeur Veira moet ontheven worden wegens machtsmisbruik’

Shoeket logo

Bron: Waterkant

21 April 2020 13:59

Voor mij lezen

De voorzitter van de politieke partij STREI, Maisha Neus, heeft in niet mis te verstane bewoordingen te kennen gegeven, wat de consequentie moet zijn van het incorrect behandelen van een partijlid door het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). “DNV directeur Danielle Veira moet ontheven worden wegens machtsmisbruik” aldus Neus.

Ze geeft aan dat procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath-Panday duidelijk heeft laten weten dat de DNV niet bevoegd was om partijlid Cairo op te pakken. Donderdag drongen zwaarbewapende en gemaskerde mannen de woning van Cairo binnen en probeerden hem te ontvoeren.

De ontvoering mislukte doordat de politie ter plekke verscheen en assistentie opriep. De politieagenten trokken zich echter terug zonder op te treden tegen de belagers van Cairo. Dit gebeurde op instructie van de korpschef die inmiddels begrepen had dat het om een DNV actie ging.

De pg heeft de afdeling Kapitale Delicten van de Surinaamse politie inmiddels de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de DNV inval afgelopen donderdag.

- Advertentie -
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel