Luchtruim Suriname tot eind april gesloten

Shoeket logo

Bron: Waterkant

18 April 2020 19:17

Voor mij lezen

Het Surinaams luchtruim dat op 14 maart jongstleden werd gesloten, gaat nog niet open. Dit zal in ieder geval zo zijn tot eind april. Dat heeft de Surinaamse minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, medegedeeld aan de Surinaamse krant Times of Suriname.

Volgens Chotkan is dit niet expliciet gezegd, toen de president vorige week vrijdag bekend maakte dat de COVID-19 maatregelen met twee weken worden verlengd. Het besluit is echter wel genomen door de regering, zegt de minister.

Eind april zal de afgelopen periode worden geëvalueerd en zal de regering verder aangeven wat er gaat gebeuren aldus Chotkan. Door de sluiting van het luchtruim waren er meer dan 1.000 mensen buiten Suriname gestrand, waarvan ruim 500 reeds terug zijn.

Intussen is er een uitzondering gemaakt voor twee SLM vluchten op maandag en dinsdag aanstaande. Maandag vliegt een toestel van Air Belgium voor de SLM vanuit Schiphol naar Suriname, met 200 Surinaamse ingezetenen die in Nederland waren gestrand.

De volgende dag vliegt het toestel terug naar Amsterdam met Nederlandse passagiers die een SLM ticket hebben en in Suriname waren gestrand:

- Advertentie -
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel