Kredietwaardigheid Suriname opnieuw verlaagd, vooruitzichten negatief

Shoeket logo

Bron: Waterkant

15 April 2020 09:35

Voor mij lezen

De bekende kredietbeoordelaar Moody’s heeft dinsdag bekend gemaakt dat haar rating van de kredietwaardigheid van Suriname omlaag is gebracht van B2 naar B3. Ook de vooruitzichten zijn van stabiel naar negatief gegaan.

Moody’s komt tot deze nieuwe rating omdat de Surinaamse overheidsfinanciën enorm aan het verslechteren zijn. Zo is het het begrotingstekort groot en zijn de schulden alleen maar toegenomen. Ook staat de wisselkoers al een tijdje onder druk. 

Eerder verlaagden ratingbureaus Standard & Poor’s (april) en Fitch (januari) al hun beoordelingen. Internationaal neemt het vertrouwen van investeerders in Suriname dus af. De Surinaamse overheid noemde de downgrading door Fitch ‘een politieke manoeuvre om oppositie te helpen’.

“Deze nieuwe beoordeling bevestigt dat het bar slecht gaat met de economie van het land. De regering onderneemt geen stappen om verbetering aan te brengen. Integendeel worden er steeds meer uitgegeven en geleend,” zegt econoom en oud-bankier Jim Bousaid aan Starnieuws.

Begin deze maand:

- Advertentie -
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel