NDP spreekt tijdens Pasen waardering uit voor COVID-19-helden

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

12 April 2020 10:09

Voor mij lezen

De herdenking van Pasen heeft dit jaar vanwege de COVID-19-pandemie wereldwijd veel lijden en sterfgevallen teweeggebracht. Een extra dimensie, waarbij meer dan een miljoen mensen besmet zijn geraakt met het virus en duizenden al zijn overleden.

“Onze gedachten en gebeden gaan uit naar hen, die besmet zijn geraakt en alle nabestaanden die een naaste hebben verloren tijdens deze moeilijk tijd”, schrijft de NDP in haar paasboodschap. De partij gelooft dat er na regen zonneschijn komt. Daarom spreekt de NDP haar waardering uit aan de helden, in het bijzonder alle personen in de frontlinie. Het gaat in deze om bijvoorbeeld de artsen, verpleegkundigen, het COVID-19-managementteam, agenten en overige helden die zich dag en nacht inzetten om de strijd aan te binden tegen dit virus en levens proberen te redden.

Goede Vrijdag en Pasen zijn voor Christenen een van de belangrijkste feestdagen, waarbij zij het lijden, de kruisiging, het sterven en de opstanding van Jezus Christus herdenken. De Bijbel herinnert eraan, dat wij allen Christus nodig hebben om godsvruchtig te kunnen leven. “Wij allen hebben Hem nodig. Zijn bloed vloeide vanaf Getsemane en dat bloed was de enige prijs, die God, de Vader accepteerde. Geen euro’s, geen Amerikaanse dollars en ook geen Surinaamse Dollars, maar alleen het bloed van Jezus heeft de waarde van de hoogste prijs”, schrijft de partij verder.

De Bijbel herinnert ons in Johannes 3:16 aan het volgende “want alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij zijn enige geboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven hebben”. Deze zoon heet Jezus Christus, die door zijn striemen elke ziekte en virus inclusief het coronavirus en het virus van angst heeft overwonnen.

Uit het voornoemde leren wij dat Jezus voor eenieder, die in Hem gelooft dus zonder aanziens des persoons, is gestorven. Dat betekent Hij ook aan degenen die zijn besmet met het coronavirus genezing en eeuwig leven biedt. Laat ons daarom als natie, gezinnen en individuen vooral de vrije tijd tijdens deze periode benutten om ons leven en relatie met onze Schepper te evalueren ten gunste van ons zelfs en medemens, want “together we have to continue the job”, zegt de NDP.

Tegen deze achtergrond van ‘together’ onderschrijft de NDP ook de oproep van president Desi Bouterse, om ongeacht de religieuze overtuiging te bidden voor Suriname en samen te strijden tegen COVID-19 op weg naar betere tijden.

De leuze van de NDP namelijk “geloof in eigen kunnen” sluit goed aan bij het voornoemde, want niet het buitenland gaat het voor ons doen. Ook zij hebben nu problemen. “Wij zullen het samen met elkaar moeten doen met de zegen van de Here op ons geliefd Suriname.”

De NDP roept de samenleving op om gehoor te blijven geven aan alle aangekondigde COVID-19-maatregelen, waaronder het handen wassen en de twee meter afstand van elkaar te houden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel