NDP: Bezinningsvolle en gezegende Paasdagen 

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

12 April 2020 06:37

Voor mij lezen
loadingfoto
previous next


Goede Vrijdag en Pasen zijn voor Christenen een van de belangrijkste feestdagen, waarbij zij het lijden, de kruisiging, het sterven en de opstanding van Jezus Christus herdenken. Allereerst wensen wij van de NDP iedereen, maar in het bijzondere onze Christen broeders en zusters een bezinningsvolle en gezegend Pasen toe. 

De Bijbel herinnert ons, dat wij allen Christus nodig hebben om godsvruchtig te kunnen leven. Wij hebben Hem nodig, want het bleef niet bij de Kruisiging, Hij stierf aan het kruis en betaalde daar voor eens en voor altijd de prijs voor onze fouten. Zijn bloed vloeide vanaf Getsemane en dat bloed was de enige prijs, die God, de Vader accepteerde. Geen euro’s, geen Amerikaanse dollars, en ook geen Surinaamse dollars, maar alleen het bloed van Jezus heeft de waarde van de hoogste prijs. 

Het Pasen heeft dit jaar vanwege het Covid-19 corona-virus pandemie veel lijden en sterfgevallen teweeg gebracht in de wereld. Een extra dimensie, waarbij meer dan een miljoen mensen (lijden) besmet zijn geraakt met het virus en duizenden reeds zijn gestorven. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar hen, die besmet zijn geraakt en alle nabestaanden die een naaste hebben verloren tijdens deze moeilijk tijd.  

Wij van de NDP geloven dat na regen er zonneschijn komt, daarom maken wij tevens gebruik van deze gelegenheid om onze waardering uit te spreken en een hart onder de riem te steken voor onze helden. Ja onze helden, in het bijzonder allen in de frontlinie, onder wie onze artsen, verpleegkundigen, het Covid-managementteam, agenten en overige helden die zich dag en nacht inzetten om de strijd aan te binden tegen dit virus en levens proberen te redden. 

De Bijbel herinnert ons in Johannes 3:16 aan het volgende 'want alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij zijn enige geboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven hebben'. Deze zoon heet Jezus Christus, die door Zijn striemen elke ziekte en virus inclusief het corona-virus en het virus van angst heeft overwonnen. 

Uit het voornoemde leren wij dat Jezus voor eenieder, die in Hem gelooft dus zonder aanziens des persoons, is gestorven. Dat betekent Hij ook aan degenen die zijn besmet met het corona-virus genezing en eeuwig leven biedt. Laat ons daarom als natie, gezinnen en individuen vooral de vrije tijd tijdens deze periode benutten om ons leven en relatie met onze Schepper te evalueren ten gunste van ons zelfs en medemens, want 'together we have to continue the job'. Tegen deze achtergrond van 'together' onderschrijven wij ook de oproep van president Desiré D. Bouterse, om ongeacht uw religieuze overtuiging te bidden voor Suriname en samen de strijd tegen Covid-19 aanbinden op weg naar betere tijden. 

Let wel aan het kruis bad Jezus het volgende 'Vader, indien Gij wilt, neem deze beker van Mij weg; doch niet Mijn wil, maar de Uwe geschiedde'. Dit herinnert ons dat in tijden van crisis er zodanige druk en angst op ons allen kan afkomen, waarbij wij niet langer willen meedoen, maar als wij tezamen volhouden zoals Jezus, zullen wij de vruchten voor ons zelf en ons nageslacht zeker plukken. Want hetgeen dat wij nu meemaken weegt niet op ten opzichte van wat de Here voor ons heeft.  Ons volkslied herbevestigt het voornoemde ook namelijk 'stre d’f stre, wi no sa frede, Gado de wi Fesiman'. De leuze van de NDP namelijk “geloof in eigen kunnen” sluit goed aan bij het voornoemde, want niet het buitenland die ook in problemen zit gaat het voor ons doen, maar wij zullen het samen met elkaar doen, met de zegen van de Here op ons geliefd Suriname. 

De Nationale Democratische Partij staat voor progressie, vooruitgang, vernieuwing en ontwikkeling en op 25 mei 2020 mag u de keus maken om dit voort te zetten voor de huidige en toekomstige generaties. Daarom roepen wij van de NDP u allen op om gehoor te blijven geven aan alle aangekondigde Covid-19 maatregelen, waaronder handen wassen en 2 meter afstand van elkaar te houden. Derhalve wensen wij, u een bezinningsvolle en gezegend Pasen toe. God Bless, Soso lobi! 
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel