Elias: Interféron Alfa-2B nog niet in Suriname

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De COVID-19-ampullen zijn nog niet in Suriname aangekomen. Deze informatie deelde minister Antoine Elias van Volksgezondheid met het parlement. De bewindsman gaf aan dat het medicament naar Suriname komt zolang er een vlucht is vanuit Cuba.

Naast deze medicijnen zullen ook andere spullen die nodig zijn in de strijd tegen het COVID-19-virus het land worden ingevlogen. Volgens de bewindsman kosten deze medicamenten niet US$ 150, maar US$ 10 per stuk.

De directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick Kromodihardjo, maakte op 23 maart tijdens de COVID-19 persmeeting bekend, dat zijn organisatie dit middel dat gebruikt zal worden tegen het COVID-19-virus naar Suriname zal halen.

Het inzetten van deze medicijn voor personen die met het coronavirus besmet zijn heeft veel stof doen opwaaien, vanwege het feit dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dit middel niet als geneesmiddel voor het COVID-19-virus heeft aanbevolen.

Over de aanpak van dit virus zei Elias na opmerkingen van assembleeleden, dat de regering tot nu toe niet helemaal is afgeweken van de WHO-richtlijnen wanneer het gaat om maatregelen die betrekking hebben op de strijd tegen het coronavirus. Echter zijn er hier en daar wel wat zaken aangepast. Die aanpassing is strikt op basis van de lokale situatie, die zich op dat moment voordoet, zei de bewindsman.

Elias merkte verder op, dat er op dit moment geen sprake is van een ongecontroleerde spreiding van het coronavirus in Suriname. Er zou meer sprake zijn van importgevallen. De prognose voor de komende weken is moeilijk te voorspellen, omdat Suriname een open grens heeft. Vanuit de ministeries van Defensie en Justitie en Politie wordt er wel een oogje in het zeil gehouden om de grenzen van Suriname goed te bewaken.

Hij deed verder uit de doeken dat de regering op een gepaste wijze personen, vanuit de diverse disciplines die zich inzetten om dit virus in te dammen, zal bedanken. De bewindsman heeft niet aangegeven op welke manier dit zal gebeuren.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait