Bryan Boerleider: “Startende ondernemers worden in het donker gelaten”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Hij is in de samenleving ook bekend als activist en medeoprichter van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO). We hebben het vandaag over de jonge politicus Bryan Boerleider. In gesprek met Suriname Herald geeft hij aan, dat hij zich in het bijzonder vooral sterk wil maken voor jong ondernemerschap.

Boerleider, zelf ook ondernemer, vindt dat jonge ondernemers in het donker worden gelaten en zelf zaken moeten uitzoeken. “Er moeten meer mogelijkheden komen voor startende ondernemers. Ook begeleiding is nodig”, geeft hij aan. Boerleider vindt dat er meer ondernemers nodig zijn om de economie te herstellen.

Verder geeft de jonge politicus ook prioriteit aan nog meer studierichtingen in Suriname. Volgens hem moet het technisch onderwijs ook geprofessionaliseerd worden en moet er een duurzame combinatie komen tussen sport en onderwijs.

Volgens Boerleider houdt hij zich al geruime tijd bezig met sociaal- en jeugdwerk. Op een gegeven moment besloot hij de bijdrage die hij al leverde in de samenleving naar een hoger niveau te brengen. Hij stapte toen in de politiek en koos voor DOE.

Boerleider die tegenwoordig de PRO aanhangt is voormalig voorzitter van de DOE-jongerenraad. Op de vraag waarom hij uit die partij is gestapt, geeft hij aan dat zijn roeping elders lag. De politicus zegt dat hij niet zozeer uit ontevredenheid uit de DOE is gestapt, omdat hij zaken van dichtbij heeft meegemaakt en weet hoe bepaalde dingen zijn verlopen. Hij kon dus wel begrip opbrengen voor de strubbelingen binnen de partij.

Verder geeft Boerleider aan dat hij in het verleden heeft bewezen kosteloos voor zijn land op te komen. Hij zou niet weten waarom hij in de toekomst daarvan zou afwijken. “Ik vind het gewoon prettig om mijn land op te bouwen”, aldus de jonge politicus.

Sjovellie Amoksi

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait