Minister Getrouw: “Nog geen rapportage van ongeregeldheden”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol) heeft in De Nationale Assemblee (DNA) aangegeven, dat er nog steeds geen rapportage is van ongeregeldheden tijdens de partiële lockdown.

Volgens de minister heeft de politie het nog steeds niet gemakkelijk tijdens de dienstuitvoering en dan wordt er nog preventief gewerkt. “Met trots kan ik u zeggen dat er nog steeds geen rapportage is van ongeregeldheden, want als dat het geval mag zijn gaan we stringent optreden hetzij met tuchtmaatregelen en indien nodig met strafmaatregelen”, benadrukte Getrouw in het hoogste orgaan van staat.

De bewindsman gaf verder aan dat hij vanaf de eerste dag van de partiële lockdown, persoonlijk tot vier ‘s ochtends, via de portofoon de berichten volgt. Bovendien is hij constant in overleg met de korpsleiding.

Getrouw is ook ingegaan op vragen van assembleelid Krishna Mathoera van de VHP die te maken hebben met het politiehandvest. In artikel 5 is aangegeven dat de politie belast is met de handhaving van de openbare orde, rust en veiligheid. “Dat moeten ze doen”, zei de minister.

Volgens Getrouw is het de plicht van de politie om ook een bijdrage te leveren om community spreading te voorkomen. Ter voorkoming hiervan wordt volgens de minister gebruikgemaakt van artikel 11 van het Handvest, dat aan dat de politie de bevoegdheid geeft om personen te verwijderen van openbare plaatsen wanneer er sprake is van het in gevaar brengen van de veiligheid voor zichzelf en van anderen. Ook artikel 236 geeft de politie de bevoegdheid om op te treden, wanneer de ambtsbevelen worden genegeerd.

De Juspol-minister deed een beroep op eenieder om de bewustwording over de getroffen maatregelen ook te brengen naar personen, die zich nog onvoldoende hiervan bewust zijn. Verder deed Getrouw ook een beroep op de samenleving om de politie te empoweren om verder te gaan met hun werk.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (19)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait