Distributie oproepkaarten start op 20 april

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De distributie van oproepingskaarten voor de verkiezingen van 25 mei aan kiesgerechtigden is gepland voor 24 april. Elke kiezer dient ten minste drie dagen voor de dag der stemming zijn oproepingskaart te hebben ontvangen, meldt het NII.

De kaarten zullen per district van kleur verschillen. Voor Paramaribo is het rood, Wanica blauw, Nickerie zwart, Coronie bordeaux, Saramacca bruin, Commewijne paars, Marowijne oranje, Para geel, Brokopondo grijs en Sipaliwini groen. Kiesgerechtigden moeten op 25 mei hun oproepingskaart en een legitimatiebewijs bij zich te hebben om te kunnen stemmen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op maandag het startsein gegeven voor het drukken van de achterzijde van de oproepingskaarten voor de verkiezingen. Dit gebeurde bij Multiforms NV onder toezicht van de vertegenwoordigers van de werkgroep Oproepingskaarten, het Korps Politie Suriname (KPS)  en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB).

Soebhas Bachoe, coördinator van de werkgroep geeft aan dat er 422.000 oproepingskaarten worden gedrukt. Bij Mutiforms NV worden de achterzijde van de kaarten gedrukt, terwijl de voorzijde met onder andere gegevens van de kiezers volgende week door de werkgroep op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) zullen worden geprint.

Bachoe zegt dat voorheen zowel de voor- als de achterzijde werden gedrukt door de externe drukker, maar op grond van evaluatie van de vorige verkiezingen is hierin verandering gekomen. De  achterzijde van de oproepingskaart wordt voorzien van  de wetsartikelen met betrekking tot verhindering bij het uitoefenen van het kiesrecht en distributie details.

De coördinator van de werkgroep vertelt dat op woensdag de achterzijden van alleoproepingskaarten gedrukt zullen zijn, waarna er nog twee weken is uitgetrokken om de voorzijde te bedrukken. Hij voegt eraan toe dat de twee weken te maken hebben met de maatregelen die de werkgroep heeft getroffen om de verspreiding van het Covid-19 virus te minimaliseren en de regels met betrekking tot de geldende lockdown.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait