Directie Trishul krijgt ernstige waarschuwing OWT&C

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


De directie van Trishul is vanmorgen opgeschrikt met een brief van de advocaat van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Satis Baldewsingh zou zich schuldig hebben gemaakt aan belediging en smaad van het waarnemend staatshoofd, Ashwin Adhin. 

"Het bespreken of kritiek uitoefenen op het functioneren van personen is toegestaan, zij het met enige beperkingen waarbij de grens van het toelaatbaarheid nimmer mag worden overschreden," schrijft Eloa van der Hilst namens OWT&C (de Staat) aan Trishul. Zij beroept zich op artikel 152 van het Wetboek van Strafrecht, waarop een gevangenisstraf staat van 5 jaar en een boete van SRD 50.000. 

Op directeur Kenneth Rambali wordt een zeer dringend beroep gedaan om ervoor zorg te dragen dat zijn medewerkers, in dit geval Baldewsingh, zich onthouden van dergelijk gedrag. Indien dit niet gebeurt, zal terstond overgegaan worden op het treffen van strafmaatregelen. Tevens zal het ministerie niet schromen het proces van intrekken van de vergunning in gang te zetten. 

Starnieuws verneemt dat Trishul de brief ontving, kort nadat de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 vanmorgen aangenomen werd in De Nationale Assemblee. De directie van Trishul weet niet op grond van welke uitzending deze ernstige waarschuwing is ontvangen. Hoewel het hier om samenloop van omstandigheden gaat, heeft deze brief niet te maken met de wet waarin vrije meningsuiting wordt beperkt. Vicepresident Adhin benadrukte vanmorgen dat de beperking alleen geldt voor berichten die te maken hebben met Covid-19. Hij benadrukte dat de media in het algemeen niet worden beperkt. 

U kunt de brief hier downloaden. 

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait