Een ode en het besef… Covid 19

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Reeds enkele maanden is de hele wereld in de ban van het corona virus, inmiddels door de WHO uitgeroepen tot een pandemie. Ook Suriname is helaas getroffen door dit dodelijke virus. Speciaal in verband hiermee is er een Nationaal Covid-19 managementteam ingesteld, welke het geheel goed moet monitoren en de gemeenschap dient te voorzien van de juiste informatie.

De directeur van Volksgezondheid, mevrouw Cleopatra Jessurun, heeft tijdens de persconferentie van maandag 6 april 2020 haar hartgrondige dank geuit aan de frontlinie die misschien onzichtbaar is voor de samenleving maar dag en nacht keihard werkt. De gemeenschap heeft geen idee van het werk dat er de hele dag door wordt verzet door de diverse hulpverleners. 

Behalve de frontlinie verdient, volgens mij, het geheel nationaal Covid-19 managementteam een ode voor de wijze van aanpak van deze nieuwe uitdaging voor de wereld. Het tijdig ingrijpen, de regelmatige persconferenties en de info-sessies omtrent hoe te handelen verdienen een pluimpje. Wat vooral ook een schouderklopje verdient is het geduld, de kalmte en de beheersing waarmee de diverse leden van het managementteam regelmatig de pers te woord staan. Als Surinamers mogen wij zeker onze dankbaarheid tonen aan het team, vooral wanneer we een vergelijking maken met het aantal positief geteste personen en doden in andere landen. 

Helaas lijkt het ondanks de vele waarschuwingen, voorlichting etc. nog steeds alsof het besef ontbreekt bij delen van bevolking. Behalve de afstand betreffende social distancing, welke niet in acht wordt genomen op de diverse openbare markten, diverse winkels, in de stad en andere openbare plekken, houdt men zich ook niet aan de beperking van bijeenkomsten van maximaal 10 personen. Het is dan ten zeerste te betreuren dat ondanks het feit er zoveel moeite wordt gedaan door het team en de frontlinie, er nog steeds te zien is hoe er grote feesten en bijeenkomsten worden gehouden. 
De gedachte het zal mij niet overkomen, is een gevaarlijke gedachte! 
Wanneer zullen we beseffen dat het gaat om een pandemie welke reeds een aantal kostbare over de hele wereld heeft geëist?

Des te sneller wij de gestelde regels in acht nemen, des te sneller wij verlost zullen zijn van dit levensbedreigende virus.
 
Ragini Dhanes 

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait