Dansclub DanzSon verzorgt online danslessen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

5 April 2020 21:19

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Vanwege de hele situatie rond het coronavirus heerst er een sfeer van stress om ons heen. Door de social distancing en gedeeltelijke lockdown zijn ook de dansscholen verplicht hun deuren te sluiten voor onbepaalde tijd. Om de druk een beetje te verlichten verzorgt Dansclub DanzSon via Facebook live broadcast on-line danslessen.

Zondag draaide Idris 'Yche' Saijo' dansinstructeur en eigenaar van de dansschool een proefsessie om de reacties te peilen. Het initiatief is goed ingeslagen en ondanks wat kinderziektes is besloten om de danslessen elke zaterdagavond om zeven uur, via de officiële facebookpagina van de dansschool te verzorgen. "De meeste deelnemers gaven aan dat ze maandag moeten werken, dus we hebben naar de meerderheid geluisterd", zegt Saijo. De online lessen zijn gratis.

Online danslessen zijn geen nieuw fenomeen. Saijo liep al heel lang met de gedachte dit ook als nieuw pakket te introduceren. Met de corona crisis is hij gedwongen het sneller te doen. "Mensen zitten verplicht thuis en weten niet wat ze moeten doen, want deze hele situatie is nieuw voor ons." Hij is internationaal gecertificeerd instructeur en salsa kampioen van Suriname (2005).

In zijn dansschool verzorgt hij latin danslessen als salsa, bachata, zouk en kizomba. Bij de online live lessen verzorgt hij de basis danspassen voor mensen met weinig danservaring. Naarmate de lessen vorderen zal hij de pasjes opbouwen. Welke stijlen aan de orde zullen komen tijdens de online lessen, geeft hij nog niet prijs. "Het wordt een verrassing. "

Voor de live lessen heeft de dansinstructeur heel wat opname apparatuur in zijn dansstudio geïnstalleerd. Het is belangrijk om diverse invalshoeken te creëren. "Als het ware ben ik nu bezig een audiotechnicus te worden, want ik moet met alles qua beeld en geluid rekening houden. Niemand wil dansen als het geluid bijvoorbeeld stottert." Met behulp van vrienden is hij bezig alles uit te testen. Als zeventig procent in orde is, wil hij een mogelijkheid creëren voor privé online lessen, waarvoor er wel betaald zal moeten worden. Voor de aanschaf van de audiovisuele apparatuur hoefde Saijo niet diep in zijn zak te gaan.

"Naast dansinstructeur ben ik een echte nerd. Ik houd van de nieuwste snufjes van technische apparaten, waarin ik me heel erg kan verdiepen. Als ik iets leuk vind, spaar ik er naar toe en ik trakteer mezelf jaarlijks met zo een apparaat. Dit heb ik de afgelopen jaren gedaan en nu komen ze goed van pas. Saijo verwacht dat de situatie pas in juni/juli weer genormaliseerd zal zijn en dat zijn lessen in de school pas in september weer verzorgd kunnen worden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel