TUI stuurt tweede toestel naar Suriname om gestrande reizigers op te halen

Shoeket logo

Bron: Waterkant

5 April 2020 20:18

Voor mij lezen

Luchtvaartmaatschappij TUI heeft zondag een tweede toestel naar Suriname gestuurd om gestrande passagiers op te halen. Dit vanwege een mankement aan een ander toestel dat donderdag geland was. Dit tweede toestel kwam zondag rond 14.30 uur lokale tijd aan op de Johan Adolf Pengel Luchthaven en vertrok om 18.00u.

De vlucht van Paramaribo naar Amsterdam zou eerst vrijdagavond worden uitgevoerd, maar kon wegens een technisch probleem niet doorgaan. De passagiers gingen daarna op zaterdag naar Zanderij om te vertrekken, maar ook dat ging niet door. Omdat ze in één ruimte waren met repatrianten uit Guyana moeste ze daarna in quarantaine.

Het toestel vloog zondag eerst vanuit Suriname naar Aruba om daar gestrande mensen mee terug te nemen naar Nederland. Ook enkele vakantiegangers die op Aruba wonen en in Suriname gestrand waren, behoren tot de passagiers. Daarna vliegt men richting Amsterdam.

Links het tweede toestel, rechts het defecte vliegtuig.

De reizigers die naar Nederland terugkeren, hebben 900 euro voor deze vlucht betaald. De reis valt onder een speciale regeling die de Nederlandse overheid heeft ingesteld voor het terugbrengen van gestrande landgenoten. Het is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en overheid, schrijft De Telegraaf.

Lees ook:

- Advertentie -
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel