SVB vraagt Concacaf om COVID-19 fonds

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

5 April 2020 19:22

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft bij de president van de Concacaf, Victor Montagliani, een voorstel ingediend om een Emergency Committee samen te stellen. Deze moet nagaan in hoeverre het voetbalorgaan van Noord-, Midden Amerika en het Caribische Gebied in staat is de leden, die zwaar getroffen zullen worden door COVID-19, te helpen. Ook moet een crisisteam worden samengesteld die data van alle 41 lidlanden moet verzamelen en die tweewekelijks aan het comité rapporteert.

SVB-voorzitter John Krishnadat denkt dat het crisisteam een scala van problemen zal tegenkomen, omdat de effecten van de coronacrisis nagenoeg alle landen zullen treffen. Hij zegt dat zijn bestuur weet dat de COVID-19 pandemie de leden op financiële, infrastructurele, organisatorische en andersoortige vlakken zal treffen. "We weten dat hoe langer dit duurt, hoe meer wij op onze knieën gedwongen zullen worden om onze sport levend te houden of dat enkelen van ons het bijltje erbij zullen neerleggen."

Dat dit niet iets zal zijn dat alleen de SVB raakt, maar alle andere leden van de Concacaf is evident. "Het is in dit kader dat ik de voorzitter van de Concacaf een schrijven/ voorstel met daarin het volgende heb doen toekomen", aldus de SVB-topman in een brief aan de leden.

In afwachting van het antwoord op het verzoek, heeft de SVB de leden gevraagd om alvast op een rijtje te zetten welke de effecten zijn van de coronacrisis die een gevaar vormen voor het voortbestaan van hun club of de onder hun ressorterende clubs. Dit moeten zij schriftelijk aan de moederorganisatie rapporteren.

De leden moeten allen een schets geven van de bedreigingen voor hun organisatie indien: De situatie in het land per 15 juni is genormaliseerd en het voetbal weer op gang kan komen; de situatie in het land per 15 augustus is genormaliseerd en het voetbal weer op gang komt' en de situatie in het land per 15 oktober is genormaliseerd en het voetbal weer op gang komt.

Krishnadat maakt de leden duidelijk dat indien alles voor midden april binnen is, de SVB samen met andere landen wil nagaan op welke manieren zij bij de Fifa of Concacaf voor steun kunnen aankloppen. "Laten we de komende maanden de nodige solidariteit tonen om COVID-19 in alle gezondheid te overwinnen", spoort hij de leden aan.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel