Regering schenkt dorpen voedselpakketten

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Er komen meerdere medische controleposten langs de grote ontsluitingswegen naar het binnenland. Mensen die uit het binnenland komen of uit de stad vertrekken zullen onderweg gescreend worden op verschijnselen van het coronavirus.

"De deskundigen kijken nu nog naar geschikte locaties waar deze posten moeten komen", zegt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Op dit moment worden medewerkers van dit ministerie getraind door het BOG om de screening te kunnen doen. Volgens de minister worden ook inwoners van het binnenland getroffen door drastische maatregelen als gevolg van het coronavirus. Bovendien hebben ze ook geleden onder de 'extreme droogte'.

De kleine droge tijd heeft langer geduurd dan voorzien. Daarom krijgen de bewoners binnenkort voedselpakketten en andere benodigdheden. De pakketten zijn samengesteld op basis van hun behoeften. Op advies van deskundigen zijn ook vitamine C-tabletten hieraan toegevoegd, zegt de bewindsman. De 49 inheemse dorpen en 185 dorpen van andere tribalen zijn al in kaart gebracht.

De bewindsman wijst erop dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zoals beperkt sociaal contact en het stopzetten van persoonlijk verkeer naar het binnenland, consequenties hebben voor het leven van de mensen in het binnenland. "We weten dat de mensen daar heel kwetsbaar zijn. Wanneer deze zaken erbij komen wordt het erger, vandaar dat wij als overheid inkomen", zegt Dikan. Hij geeft aan dat dit project samen met verschillende ministeries wordt uitgevoerd.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait