Directeur Jessurun roept op tot naleven social distancing

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, roept de samenleving op om de social distancing van twee meter in acht te nemen. Dit is een van de maatregelen, die ervoor moet zorgen dat het COVID-19-virus zich niet verder verspreid.

“Als wij ons niet houden aan de maatregel waarbij wij niet te dicht op elkaar staan, kan het aantal besmettingen drastisch toenemen”, benadrukt zij. Tijdens de persconferentie van het nationaal managementteam COVID-19, legde ze uit wat de consequenties van het naast zich neerleggen van de maatregelen kunnen zijn.

“Als we uitgaan van het huidige gedrag van de Surinaamse samenleving ten aanzien van het niet opvolgen van de social distancing en handhygiëne maatregelen, is het mogelijk dat bij community spreading een besmette persoon binnen een week voor ongeveer drie besmettingen zal zorgen.”

Jessurun verduidelijkte dat als een persoon wordt ontdekt, waarbij de bron niet in beeld is, de mogelijkheid bestaat dat deze persoon binnen een maand voor meer dan 25.000 besmette personen zorgt. Van deze personen zullen bijna 4.000 opgenomen worden, waarvan ongeveer 1.300 op de Intensive Care Unit, met een kans voor bijna 700 doden. “Hier hebben wij geen capaciteit voor”, verduidelijkte directeur Jessurun.

Het komt nog vaak voor dat personen zich voor winkels ophouden om bij te praten, zonder dat zij zich storen aan de getroffen maatregelen. De politie kreeg het op de eerste dag van de avondklok bijzonder moeilijk, omdat onder andere in het zuiden van Paramaribo met name jongeren zich niet aan de regels hielden en toch de straten opgingen. Er zijn zelfs video’s hiervan gedeeld via social media. Ook wegen werden gebarricadeerd met onder andere autobanden.

Uiteindelijk heeft de politie ervoor gekozen om ouders opnieuw op te roepen hun kinderen thuis te houden. De politie heeft gebruikgemaakt van megafoons om de boodschap te verspreiden. De avondklok is op 29 maart ingegaan.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait