Patricia Etnel: “Suriname gaat een moeilijke tijd tegemoet”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De slechte beoordeling die Suriname heeft gekregen van kredietbeoordelaar Standard and Poor’s, is een duidelijk voorbeeld dat wij een regering hebben, die in de afgelopen jaren steeds heeft gelogen voor het volk. “Er is altijd een mooi beeld geschapen hoe goed het gaat, terwijl het absoluut niet zo is”, zegt NPS-parlementariër Patricia Etnel in gesprek met Suriname Herald.

Het ratingbureau heeft Suriname teruggebracht naar een CCC-positie, wat gezien wordt als een risicopositie in de financiële wereld. Suriname gaat moeilijke tijden tegemoet, beweert de politica.

De huidige president is een doorgewinterde politicus, die zijn lessen niet heeft geleerd, vindt ze. Volgens haar heeft Bouterse steeds bij machtsoverdracht een failliet land overdragen aan zijn opvolger. Etnel typeert deze situatie als zeer ernstig.

“Met deze beoordelingen laten internationale organisaties zien, dat we aan het randje zitten. Het is jammer dat het zover is gekomen met Suriname”, zegt Etnel.

Olievondst
De NPS’er noemt de tweede olievondst een goede ontwikkeling voor Suriname en feliciteert de Surinaamse gemeenschap hiermee. Echter vindt de parlementariër dat we als land niet te vroeg moeten juichen, omdat er op dit moment een ontwikkeling gaande is in de wereld, waarbij de olieprijs op de internationale markt heel laag is. Onduidelijk is hoe lang dit zal aanhouden.

Volgens Etnel moet bovendien ook duidelijk zijn, dat de gevonden olie niet binnen enkele maanden uit de grond gehaald zal worden. Deze olievondst brengt nog geen oplossing op korte termijn voor het Surinaamse volk, stelt de politica.

Zij merkt verder op, dat de financiële problemen alleen met sterk beleid opgelost kunnen worden. De rijkdommen van het land kunnen door eerlijk en sterk leiderschap goed gebruikt worden ten behoeve van het volk.

Wat president Bouterse volgens de NPS’er niet uit het oog moet verliezen, is dat Suriname ook eerder olie heeft gevonden. Er is ook eerder gestuit op grote goudvoorraden. Echter heeft de zittende regering geen goed beleid kunnen maken om het land en de inwoners te verheffen.

De grote financiële problemen kunnen alleen door sterk beleid worden opgelost. “Voor nu is het van belang dat we gaan beseffen dat er moeilijke tijden zullen komen, die te danken zijn aan het super slechte beleid dat de regeringen Bouterse een en twee hebben gevoerd”, zegt een bezorgde Etnel.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait