Manoushka Breeveld brengt nieuw album uit

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De zangeres en actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld brengt woensdag na vijftien jaar weer een nieuw album, getiteld ‘Nine reflections on love’ uit. In negen songs in het Engels en Sranan mengt ze Caribische jazz met pop, kaseko en funky grooves.

'Nine reflections on love', met originele composities en arrangementen, kwam samen met bassist Eric Calmes en pianist Robin van Geerke tot stand, is geproduceerd door Iwan Van Hetten en ge-coproduceerd door de zangeres en actrice.

Breeveld begon op 8-jarige leeftijd met zingen in het kerkkoor van haar grootvader. Na haar studie speelde ze in diverse producties op toneel, het witte doek en op televisie. Ze schitterde in muziektheatervoorstellingen als Celia (Urban Myth) en Woiski vs Woiski (Orkater) en was o.a. te zien in de films Sonnyboy en Tom Adelaar.

Manoushka schrijft lied- en toneelteksten voor diverse theaterprodukties. Ook voor haar eigen muziektheatervoorstellingen. Haar eerste cd heet No Spang. En eerder  bracht ze albums behorende bij de theatervoorstellingen Koningin van Paramaribo en Romeo 'n Juliette a Caribbean xperience uit.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait