Tussen 00.00 en 06.00 uur geen verkeer van en naar Nickerie toegestaan

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Ingaande vandaag is er tussen 00.00 uur en 06.00 uur geen verkeer toegestaan van Paramaribo naar Nickerie en omgekeerd. Dit deelde kolonel Jerry Slijngaard woensdag namens districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe van Nickerie mede tijdens de dagelijkse persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam.

Eerder trad deze beperking al in werking voor Albina. Dit besluit houdt verband met de strenge maatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus het hoofd te bieden.

De controles op de grensrivieren worden tegelijkertijd verscherpt. Zo zijn voor wat betreft het oosten, na veel meldingen over de grensrivieren aldaar, afspraken gemaakt en aantal operaties ingezet om de veiligheid beter te garanderen en strakker te trekken.

Volgens kolonel Slijngaard zijn er voor zowel Marowijne als Nickerie task forces ingesteld. De districtscommissarissen van beide gebieden voeren gesprekken met deze teams en diverse diensten die een verantwoordelijkheid hebben op het gebied van veiligheid. Zij gaan na hoe de ruimtes waar illegalen nog binnengebracht worden en reeds zijn geïnventariseerd afgesloten kunnen worden. Er zijn extra controleposten ingesteld

Hetzelfde geldt voor het zuiden des land waar er posten worden ingericht om controle te kunnen uitoefenen op de flow vanuit het zuiden naar Paramaribo.
Kolonel Slijngaard wijst erop dat er in het binnenland heel wat plaatsen zijn vanwaaruit men naar Paramaribo afreist. Voor alle gebieden waar er een beperking voor personenverkeer geldt, zijn er wel uitzonderingen voor noodverkeer, zoals ambulance, politie, militairen of voedselvoorziening. Dit laatste geldt vooral voor het binnenland, aangezien personenvliegverkeer naar dit deel van Suriname is stopgezet.

Vicepresident Ashwin Adhin legde de nadruk op de urgentie van het geheel vooral omdat volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO er geen laag risicolanden meer bestaan en Suriname dus ook een hoog risicogebied is. Volgens hem zal de overheid “de zaak nog strakker, nog strenger en nog duidelijker” naar de gemeenschap brengen. Van het oosten naar het westen en naar het achterland zullen het Korps Politie Suriname, de bestuursdiensten en het ministerie van Volksgezondheid binnenkort samen met de diensten van Volksgezondheid of de milieugezondheidsdiensten de lichaamstemperatuur meten.

De vicepresident vroeg de samenleving dan ook mee te werken. “Dit allemaal in het kader van onze verhoogde alertheid en de verhoogde maatregelen die we moeten treffen”, sprak vicepresident Adhin.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait