Meer wegcontroles vanwege coronacrisis

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Om verspreiding van het coronavirus te beperken, komen er controlepunten op verschillende wegen, ook in het binnenland. Suriname behoort nu - evenals alle andere landen waar het coronavirus is opgedoken - tot een hoogrisicogebied. Dat kwam woensdagmiddag naar voren tijdens een persbriefing van het COVID-19-managementteam.

De veiligheidsdiensten zullen nauwer met elkaar samenwerken om de controle "strakker aan te trekken". Er zijn verschillende taskforces ingesteld die dit moeten coördineren. NCCR-coördinator Jerry Slijngard deelde mee dat vanaf middernacht tot en met zes uur 's morgens er geen verkeer meer vanuit Nickerie wordt doorgelaten met uitzondering van ambulances, politie en brandweer.

Ook richting zuiden naar het binnenland komen verschillende controlepunten. Vanaf dinsdag is het reguliere personenvliegverkeer tussen Paramaribo en het binnenland stopgezet. Alleen noodvluchten zullen worden uitgevoerd. 

Vicepresident Ashwin Adhin voegde eraan toe dat de komende dagen meer controleposten in het land zullen worden geopend. Daar zal van passanten de lichaamstemperatuur worden gemeten door Port Health Officers. Hij vroeg de bevolking mee te werken. "Dit in het kader van onze verhoogde alertheid, onze verhoogde maatregelen die wij moeten treffen."

Het aantal coronabesmettingen wereldwijd is gestegen naar meer dan 450.000. Het dodental is inmiddels de twintigduizend gepasseerd. Terwijl er nog geen kentering schijnt te komen in de pandemie, overweegt de Amerikaanse president Donald Trump de economie van zijn land weer open te gooien. Van verschillende kanten wordt gewaarschuwd dat de VS het nieuwe epicentrum van de coronacrisis zou kunnen worden.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait