Vliegverkeer naar het binnenland stilgelegd

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Naast het personenverkeer zijn nu ook vluchten naar het binnenland stilgelegd. Vanuit de overheid zullen er meer maatregelen worden getroffen in verband met het indammen van het COVID-19-virus. Deze mededeling deed de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Daniëlle Veira, tijdens de dinsdag gehouden persconferentie.

Slechts het verkeer voor het transporteren van goederen en voeding zal worden toegestaan. Als personen geen gehoor geven aan de maatregelen en de oproep vanuit de overheid zullen er meer maatregelen volgen, zei Veira.

“Het moet niet zo zijn dat mensen hun weg toch kunnen vinden naar het binnenland wanneer zij vanuit het buitenland komen of mensen die hier zijn in Paramaribo en ook nog besmet het virus hun weg vinden naar het binnenland. Suriname bestaat niet alleen uit Paramaribo. De mensen in het binnenland worden ook geïnformeerd en dat is de reden waarom het vliegverkeer voor nu is stopgezet”, legde Veira uit.

De coördinator van het managementteam COVID-19 zei verder dat de bestuuropzichters en gezondheidswerkers naar de verschillende dorpen langs de Cotticarivier zijn gegaan, om de dorpelingen te informeren over het coronavirus. In Moengo zijn er flyers verdeeld waarin de informatie in het Sranantongo is vertaald, waardoor de gemeenschap ook op de hoogte is van de ontwikkelingen rondom dit virus.

Er zijn ook soundtrucks ingezet om de boodschap verder over te brengen in het bauxietstadje. De DNV- directeur legde verder uit, dat er rekening gehouden wordt met personen die andere talen spreken. Ook in de Javaanse taal zal de informatie worden gedeeld. Momenteel denkt de overheid aan het inzetten van soundboten om de gemeenschap in het binnenland te informeren over COVID-19.

Intussen zijn er in Suriname acht personen positief getest op het COVID-19-virus. DNV-directeur Veira is intussen ook in thuisquarantaine, omdat zij nauw zou hebben samengewerkt met de laatste persoon.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait