NVB verlengt contracten met bushouders in Brokopondo niet

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) heeft een aantal contracten van bushouders, die de route van Brokopondo naar Paramaribo onderhouden, niet verlengd. De reden hiervoor is de bushouders niet bekend. Antonius Pokie, grondlegger van deze route, is bezorgd over het besluit van de NVB.

Hij is verrast met deze beslissing, omdat hij al twintig jaar de route onderhoudt. Volgens hem zou er tenminste een reden opgegeven moeten worden. “Ik heb mij aan geen enkele overtreding schuldig gemaakt”, zegt Pokie in gesprek met Suriname Herald.

Volgens hem is hij de eerste persoon geweest die het initiatief heeft genomen om zijn bus in te zetten, omdat niemand anders dat wilde doen. “Iedereen verklaarde mij voor gek, omdat de weg naar het district Brokopondo niet te doen was. De weg was nog niet geasfalteerd en er was bauxiet, maar omdat ik de nood van de dorpelingen zag wilde ik daarop inspelen.”

Passagiers uit de dorpen konden aan de hoofdweg dagelijks door mijn inzet de NVB-bus nemen, want het bedrijf had toen geen vervoer vanuit Brownsweg naar Paramaribo, zegt hij. Het waren volgens hem kapotte voertuigen die werden ingezet.

Wat de bushouders stoort is dat de contracten zijn beëindigd zonder rekening te houden met hun schulden. “Ik heb zelf nieuwe bussen aangeschaft en ik word hiermee geconfronteerd”.

Bushouder Ryan Wachter, wiens contract ook niet is verlengd, reageert geschrokken op het besluit van het vervoersbedrijf. Ook hij onderhoudt de route al ruim twintig jaar. In de brief aan Pokie is vermeld dat de vervoerscontracten voor het onderhouden van de bustrajecten Brownsweg en Brokopondo, die in maart 2015 zijn gesloten, van rechtswege expireren en daarom niet zullen worden verlengd.

Beide bushouders geven aan dat het om meerdere bushouders gaat van wie hun contracten niet zijn verlengd. De contracten zijn op 9 maart beëindigd. Suriname Herald heeft geprobeerd een reactie te krijgen van de districtscommissaris van Brokopondo, Frederik Finisie en de directeur van Openbare Werken Joyce Blokland, echter zonder resultaat.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait