KLM maakt misbruik van situatie om langgekoesterde wens door te drukken

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De KLM probeert al jarenlang, zonder succes, de zes procent commissieregeling voor reisbureaus in Suriname afgeschaft te krijgen. De zes procent commissie is een staatbesluit van de Republiek Suriname. Dit besluit is destijds genomen omdat er bij de reisbureaus in Suriname een groot aantal mensen werkzaam is en dat er relatief erg veel reisbureaus zijn, stelt reisbureau Does Travel & Cadushi Tours in een persbericht.

De KLM grijpt nu de coronacrisis aan om te proberen dit alsnog door te drukken, onder het mom van dat de KLM het moeilijk heeft vanwege internationale lockdowns door het COVID 19-virus. Los van het feit dat de KLM decennialang flink heeft verdiend op de Surinameroute – en toen hebben wij ook niets gehoord – probeert de KLM te bezuinigen ten koste van de Surinaamse reisbureaus.

Uitgerekend op het moment dat mensen voor hun leven strijden en zelfs velen komen te overlijden en waarbij eenieder deze tijd moet overleven, zowel zakelijk als met betrekking tot de gezondheid, grijpt de KLM deze situatie aan om de commissieregeling te proberen af te schaffen. Let wel: per 1 mei 2020 terwijl de KLM op dit moment niet eens vliegt op Suriname. Heel ongepast, is Does Travel & Cadushi Tours van mening.

Ook onbegrijpelijk vindt het reisbureau, want de Nederlandse overheid heeft voor de hele Nederlandse reisbranche, met de KLM vooraan, een ongelofelijk vangnet opgezet. Het is daarom onvoorstelbaar dat de KLM nu zogenaamd probeert te bezuinigen in een branche in een land als Suriname waar er behalve de coronacrisis ook economische problemen zijn. Wij roepen de Surinaamse overheid op niet in te gaan op de verzoeken van de KLM, want wat de KLM voorstelt met een servicefee gaat vele banen kosten. “Neemt u Curaçao als voorbeeld waar de hele branche kapot is gemaakt”, aldus Does Travel & Cadushi Tours.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (0)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait