Getrouw belooft politie uitbetaling overuren

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De Surinaamse Politie Bond (SPB) houdt minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie aan de afspraak die vrijdag is gemaakt over betaling van overuren op zon- en feestdagen. De uitbetaling voor werkzaamheden verricht op zon- en feestdagen en voor het beschikbaar zijn loopt terug naar mei 2017.

De overuren voor april dit jaar worden aan het eind van deze maand uitbetaald. "Voortaan zullen diensten verricht op zon- en feestdagen conform de wettelijke regelingen vergoed worden", staat in een persbericht. Over een verlofaangelegenheid wordt spoedig een oplossing verwacht en over rechtspositionele zaken komen er binnenkort vervolggesprekken.

Het bestuur van de SPB zegt zijn verantwoordelijkheid te kennen en er alles aan te doen de dienstverlening naar de gemeenschap toe gelijk te normaliseren, na overigens diezelfde gemeenschap vanaf donderdag in de kou gelaten te hebben. "De minister zegt dat het wordt uitbetaald en we verwachten dat het wordt uitbetaald", zegt Revelino Eyck woordvoerder van de SPB aan de krant. Hij zegt dat een soortgelijke afspraak eerder was gemaakt. De politie ging donderdagmiddag in staking uit onvrede over het niet uitbetalen van overwerkvergoeding.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait