Na jaren weer groot onderhoud Palmentuin

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Medewerkers van Openbaar Groen en gedetineerden zijn vrijdag begonnen met de Palmentuin een grote onderhoudsbeurt te geven. Het park dat bekendstaat om zijn honderden palmbomen staat officieel op de monumentenlijst van Suriname. Het is voor het laatst in 2010 aangepakt.

"De Palmentuin moet zodanig verfraaid worden dat het uitnodigend wordt. Het moet verheven worden tot een cultureel uitwisselingspark", zegt Harriëtte Bholasingh-Helstone, onderdirecteur van Cultuur. Oude bomen die dreigen om te vallen moeten weggehaald worden, er komen nieuwe voor in de plaats. Ook de vervuilde trenzen, de niet-kindvriendelijke speeltuin, de zitbanken en de verlichting van het park zullen aangepakt worden.

In verband met de werkzaamheden zal vanaf een nog te bepalen datum de Palmentuin voor drie weken gesloten worden, onder andere om door deskundigen gemarkeerde bomen te verwijderen. "We zijn voor de sluiting in overleg met het Kabinet van de President en de toestemmingsbrief komt ons tegemoet", aldus Bholasingh-Helstone.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait