Boothouder Marcelino Waldring: “Vissers hebben nog vrees voor de hoofdverdachte Hunt Sanbad”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Ondanks minister Ronny Benschop van Defensie en zijn collega van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, de vissers de garantie hebben gegeven dat de zee nu veilig is, heeft een aantal van de arbeiders in de visserijsector ervoor gekozen om niet meer de zee op te gaan.

Zowel Tisha Cicel, eigenaar van drie vissersboten, als de eigenaar van zes vissersboten, Marcelino Waldring, geven aan dat velen van de arbeiders de vissector vaarwel hebben gezegd, omdat ze nog steeds een vrees hebben voor de hoofdverdachte, Hunt Sanbad, die in deze zaak nog niet is aangehouden. Omdat de vrees er nog is, heb ik beltegoed gekocht voor alle vijftien medewerkers van mij, aldus Waldring. Het contact moet er zijn en ze moeten mij direct bellen het moment dat ze iets hebben gemerkt. Wij treffen ook onze maatregelen, haalden de vissers gisteren aan.

Als eigenaren zijn we blij dat aan het jarenlange probleem, dat we op zee hadden, er nu aandacht wordt geschonken door de autoriteiten, aldus een van de eigenaren van de vissersboten.

Satish Kodai, ook een van de eigenaren, bevestigt dat een aantal vissers zich terug heeft getrokken. De eigenaren zien graag dat de visserijsector geordend wordt net als in het buitenland.

Minister Getrouw heeft beloofd dat het onderzoek verder wordt onderzocht.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait