VIDEO: Drukte door gestrande reizigers bij KLM hoofdkantoor in Suriname

Shoeket logo

Bron: Waterkant

16 Maart 2020 09:28

Voor mij lezen

Bij het KLM hoofdkantoor in Suriname heerst er momenteel een behoorlijke drukte. Reizigers die in Suriname zijn gestrand, vanwege de sluiting van het luchtruim, zijn vanmorgen naar het kantoor van de vliegmaatschappij gekomen en stonden voor een gesloten deur.

De politie moest eraan te pas komen omdat de wachtenden het kantoor wilden bestormen, meldt een reporter ter plekke aan de redactie. De deuren van het kantoor zouden zijn gesloten uit veiligheidsoverwegingen.

De drukte heeft allemaal te maken met de sluiting van het Surinaamse luchtruim vanwege het coronavirus. Hierdoor zijn veel vakantiegangers en anderen uit Nederland in Suriname gestand.

De KLM heeft een paar dagen geleden aangegeven dat ze alle passagiers zal terugvliegen. Hiervoor zullen deze week lege vliegtuigen naar Suriname gaan om de gestrande passagiers op te halen.

In samenwerking met luchtvaartmaatschappijen zullen alle buitenlanders (niet-ingezetenen) die zich momenteel in Suriname bevinden, binnen 1 week uit Suriname getransporteerd worden. Hiervoor heeft de overheid een ontheffing van de sluiting van het luchtruim bedacht van 15 maart om 00.00u tot en met zondag 22 maart om 00.00u.

Een filmpje van de situatie ter plekke:

- Advertentie -
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel