DSB accepteert voorlopig geen geldopnames en stortingen tot SRD 3000 aan kas

Shoeket logo

Bron: Waterkant

16 Maart 2020 03:00

Voor mij lezen

Ingaande vandaag neemt ook De Surinaamsche Bank (DSB) extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken en om de continuïteit van haar dienstverlening te garanderen. De dienstverlening aan de klanten vanuit de kantoren blijft van kracht met aanvullende maatregelen. DSB vraagt haar klanten zoveel als mogelijk gebruik te maken van elektronische betaaloplossingen zijnde: Internet Banking, Mobile Banking App, ATM en POS-apparaat. Klanten worden verzocht zo min als mogelijk persoonlijk naar de bank te komen.

Geldopnames en stortingen tot een bedrag van SRD 3000 worden voorlopig niet meer aan de kas geaccepteerd. Hiervoor worden de klanten verwezen naar de ATM of om zich op een later tijdstip, wanneer de situatie zich weer heeft genormaliseerd, weer te melden. Uitzondering hierop wordt gemaakt voor 60-plus klanten die van hun eigen rekening geld willen opnemen.

Daarnaast worden in de branche alleen klanten geholpen als zij een afspraak hebben gemaakt via de afsprakenkalender op de website van de bank www.dsb.sr. Er worden voorlopig ook geen handen meer geschud en het gebruik van handsanitizer wordt aangeraden.

Indien een klant waarneembare ziekteverschijnselen van het coronavirus (hoesten en/of niezen) vertoont, dan zullen wij helaas genoodzaakt zijn de klant te verzoeken de bank te verlaten. “Wij adviseren de klant om de huisarts te bellen voor zijn/haar persoonlijke zorg en zorg voor zijn omgeving.”

DSB bekijkt van dag tot dag wat ervoor nodig is om zo gezond en kwalitatief mogelijk te kunnen blijven bankieren. Mogelijkerwijs zullen bijkomende maatregelen getroffen worden indien de situatie in Suriname verder verslechtert.

- Advertentie -
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel