Suriprofs wint Wedstrijd van de Toekomst

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

12 Mei 2018 14:24

Voor mij lezen
Het team van de Suriprofs heeft vandaag de Wedstrijd van de Toekomst met 5-2 gewonnen. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Jupiler League-promovendus van Fortuna Stittard. Tijdens deze wedstrijd werden er een vijftal nieuwe spelregels getest. De vernieuwende spelregels zijn: de intrap/indribbel; self-pass; onbeperkt doorwisselen, zuivere speeltijd en shoot-outs. Naast de nieuwe spelregels werden er ook met nieuwe audio- en videotechnieken geëxperimenteerd.

Reeds in de tweede minuut van de wedstrijd wist Suriprofs op een voorsprong te komen. Fortuna Stittard kwam vervolgens sterk terug en wist in de 10e minuut de stand gelijk te trekken. André Vidigal van Fortuna Stittard zorgde ervoor dat de promovendus de rust kon ingaan met een 2-1 voorsprong. Royston Drenthe, oud-speler van Real Madrid mocht in de 21e minuut invallen voor de selectie van Suriprofs.

In de tweede helft begon de selectie van Suriprofs sterk en wist ze de achterstand binnen vijf minuten om te zetten in een 3-2 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven door de sterk aanvallende selectie van de Suriprofs. Met nog maar 5 minuten resterend op de wedstrijdklok wisten de spelers van Suriprofs middels mooi combinatie spel de voorsprong uit te breiden naar 5-2. Giovanni Hiwat scoorde in de 55e minuut de 4-2 en Furghil Zeldenrust was verantwoordelijk voor het laatste doelpunt in deze wedstrijd.

Michael van Praag, de voorzitter van de KNVB, reikte direct na de wedstrijd de schaal uit aan de selectie van Suriprofs. Van Praag benadrukte dat hij enorm blij is en dat hij samen met de Suriprofs eraan gaat werken dat deze wedstrijd jaarlijks gehouden zal worden. De 'Man of the Match' award werd uitgereikt aan Marvin Emnes van de Suriprofs. De prijs werd door de Telesur-directeur Mike Antonius overhandigd aan de aanvaller van de Turkse club Akhisar Belediyespor.

Vlak voor de aftrap van de Wedstrijd van de Toekomst vond de uitreiking van de Gouden Stieren plaats. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan de Beste speler, het Beste talent, de Beste Trainer en de Topscorer van de Eerste divisie (Jupiler League). Het beloftenteam van Ajax werd kampioen van het Jupiler League-seizoen 2017-2018. Michael Reiziger en Winston Bogarde namen namens Jong Ajax de Gouden Stier in ontvangst uit handen van de directeur van de Coöperatie Eerste Divisie. Verder kwamen Lisandro Semedo, Perr Schuurs, Mike Snoei en Mart Lieder ook in aanmerking voor een Gouden Stier.