Unleaded naar SRD 6, 81 bij GOW2

Gepubliceerd op:

Bron: De West

Lees voor mij

door Johannes Damodar Patak

De prijs van 1 liter unleaded is bij GOW2 gestegen naar SRD 6, 81, terwijl diesel SRD 6,20 blijft. Bij Soll en Roy Boedhoe Enterprises (RBE) zijn de brandstofprijzen vooralsnog ongewijzigd. Verschillende Soll retailers alsook RBE, hebben aangeven dat vanuit de oliemaatschappij de prijzen nog niet zijn verhoogd, vandaar dat de prijzen nog ongewijzigd zijn. Bij Soll en RBE betaalt de consument voor 1 liter unleaded SRD 6, 66 en diesel SRD 6, 25. De stijging van de olieprijs op de wereldmarkt gisteren, heeft direct effect gehad op de prijs van brandstof in ons land.
Langzamerhand dreigt de prijs van 1 liter brandstof richting de US-dollar 1 te gaan. Het komt zelden voor dat de prijzen van GOW2 veel hoger liggen dan de prijzen van Soll en RBE. GOW2 die een dochteronderneming is van N.V. Staatsolie, wist haar brandstofprijzen altijd goedkoper te houden dan de particuliere oliemaatschappijen. Voor verkeersdeelnemers is de verhoging geen nieuwigheid, omdat bijna om de twee weken de prijzen van brandstof met enkele centen de lucht in gaan.
De stijging op de wereldmarkt is de grootste in een maand tijd en wordt veroorzaakt doordat de markt zich voorbereidt op de Amerikaanse sancties tegen Iran. Iran is een van de grote exporteurs van ruwe olie. Iran produceert ongeveer 4 procent van de wereldwijde olievoorraden. Maatregelen tegen dit land kunnen de markt verstoren. Een vat ruwe olie kost nu US-dollar 77,50. Sancties tegen Iran worden verwacht, omdat de Amerikaanse president Donald Trump, afgelopen dinsdag heeft aangekondigd dat de VS uit het atoomakkoord stapt. Deze deal werd eind 2015 bereikt door de voormalige president Barack Obama en resulteerde erin dat Iran zijn nucleaire activiteiten beperkte in ruil voor het opheffen van Amerikaanse sancties.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait